Festmakeup


Tänkte ta denna bilden som ett exempel på hur min festsminkning ser ut. Här kommer alla steg.

Steg 1. Börja med att lägga på vardagsmakeupen som jag beskrev i förra inlägget. När det är klart brukar jag lägga på solpuder. Mycket på halsen och bröstkorgen och lite på kinderna och i pannan. Ingen annanstans. Jag brukar använda lancomes solpuder med mycket glitter i.



Steg 2. Ögonskugga. Jag hittade ingen bättre bild på ögonskuggan jag använder. Men det är den brunglittriga ni ser längst ner till höger på bilden. Det är min personliga favoritögonskugga som jag har använt sedan jag var sexton:

Tänk på: Lägg den brunglittriga ögonskuggan PÅ vecket som ovanför ögonlocket. Dvs inte på ögonlocket. Detta gör jag för att förstärka mitt ögonlock. Jag börjar med att fylla i vecket och jobbar mig sedan ut mot kanterna som bilden visar. Jag lämnar halva ögonlocken ljusa och lägger någon ljus ögonskugga där. Tex smått skimrande rosa. När det är klart fyller jag i ögonbrynen och lägger på kajal. Fortfarande ingen eyeliner.



Nu brukar det se ut så här nånting. Om jag lägger denna makeupen brukar jag tänka på att inte måla läpparna så starkt. Less is more. Lätt sminkning på ögonen = mycket läppstift, Hård sminkning på ögonen = nästan inget läppstift. Så slipper man se kladdig ut.

Steg 3. Rouge. Jag använder cliniques rouge. Lite mer åt det bruna hållet än den ni ser på bilden:

BLÅS på rougeborsten INNAN ni applicerar rougen. Så att det inte blir en kraftig rand utan mer en svag skugga. Applicera så som bilden visar. Lägg sedan över ganska mycket bronzepuder med skimmer i på rougeranden. När det är klart brukar jag lägga något glansigt på mina kindben så att det kommer fram mer. Det ser ut så här:






Steg 4. Nu ska det se ut så här ungefär:



Då brukar jag lägga på LITE läppstift. Jag börjar med att markera ytterkanterna av läpparna med en läpp-penna. Sedan suddar jag på linjen med fingrarna så att den blir väldigt svag. Detta för att förstora mina läppar. Sedan tar jag ett rött läppstift med mycket glitter i tex:

Lägger det i YTTERkanten av läpparna, väldigt lite längst ner på underläpparna som bilden visar. Sedan suddar jag ut det lite med fingret (svårt att förklara) Jag lägger lite ljus foundation i mitten av läpparna vilket ger en illusion av att läpparna är större än dom är:





Hoppas att detta hjälper många. Nästa inlägg får handla om något extremt moget och tråkigt känner jag :D Hyser ett ganska stort hat mot folk som kissies och andra liknande bloggerskor. Vill inte att min blogg ska vara i samma kategori som deras. Dvs fest, party, kläder och smink. Måste dock erkänna att detta var ganska roligt ^^

Kram på er alla och hoppas ni får en rolig vecka!

6 kommentarer:

Anonym sa...

taack! för att du delar med dig! måste säga att detta är en av de sakerna jag fastnat för i din blogg, nämligen att du skriver så varierat om olika saker! många bloggar skrivna av läkarstudenter är otroligt tråkiga, inga bilder, ingenting!

jättebra beskrivet! du är väldigt duktig och vacker! jag undrar bara 2 saker: vad är det för mascara du använder i början, en men tunn borste skrev du.. sen måste jag fråga, är du född med dom där armarna eller har du tränat mycket? dom är 2 die for, jag önskar jag också hade såna armar istället för detta gäddhäng!

sillan sa...

gud så bra tips du kommer med. enkelt och lätt att förstå:) tack . mhv sillan

Anonym sa...

OMG. Plugga istället! miss blivande läkare.

Alexandra sa...

Omg, ta hand om dina problem så kan garantera att jag tar jag hand om mina. Men tack för att du bryr dig.

Anonym sa...

svar till anonym kommentar 3:

vad är det med dig? här har alexandra lagt ner tid för att skriva dom här inläggen PÅ BEGÄRAN av folk som läser hennes blogg. tror du inte att läkare/läkarstudenter är människor? och att dom är kapabla till att göra något annat än att sitta med näsan i böckerna? snälla, alla ni dryga människor som tittar till här då och då, håll era kommentarer för er själva. jag älskar den här bloggen, och vill inte att alexandra ska sluta med det hon gör, eller låta sig påverkas, bara för att det finns ett gäng dryga människor som kommer med opassande kommentarer..

Alexandra sa...

Tack! Vad gulligt att folk väljer att försvara mig. Jag tycker som sagt att det är mycket roligare att ha en blogg där jag kan skriva om allt som intresserar mig och inte bara mina studier. Ledsen om det stör folk :)

Skicka en kommentar