Jobb sökes!



Efter att ha funderat hela helgen har jag kommit fram till att jag vill göra allt jag kan för att gå kvar i skolan.


I veckan åker jag hem till Sverige igen, så fort allt är klart med betalningen av skolan. Känns väldigt vemodigt men nu finns det inget annat sätt att göra detta på så det är bara att bita ihop och göra det bästa av det. Frågan är bara om jag kan få tag i ett jobb inom de kommande veckorna. Vad jag förstår är det svårare än någonsin för ungdomar att få jobb i Sverige just nu. Inga bra odds där. Jag kommer antagligen bo hos mamma i Stockholm under de tre månaderna jag är hemma. Får hoppas på att huvudstaden har något skapligt jobb att erbjuda mig.

Eftersom jag har jobbat som servitris sedan jag var 14 år är jag väldigt hemma i restaurangbranschen, men har också på senare tid jobbat på Indo-nordic, en guld & silver affär på kungsgatan i Göteborg, där jag trivdes otroligt bra.

Om ni har några tips på jobb så skulle jag bli överlycklig om ni ville dela med er av dem :D Alla råd är goda råd. Just nu sitter jag och knappar runt på arbetsförmedlingens hemsida och hoppas på att det ska ge något.

Hoppas alla mår fint, tack för att ni tittade in!

6 kommentarer:

Anonym sa...

Hej Alexandra!
Jag vet att du gör alldeles rätt i att kämpa vidare. Om det tar ett år eller längra innan du är färdig spelar ingen roll om 20 år. När du sedan är klar och har fått ett bra välavlönat arbete kommer du att få sätta lite guldkorn på din mammas och pappas vardag och förgylla den. Det är klart att det är svårt och jobbigt just nu men ge inte upp!

Kram Pia på landet

Anonym sa...

brukar följa din blogg, och tycker att du tagit rätt beslut, man ska inte ge upp i det första taget! hoppas du får ett jobb!

Ida Salo sa...

Hej igen Alexandra! Själv är jag i Oslo och jobbar och här kan man tjäna ganska bra som du säkert vet. Det finns även mycket restaurangjobb här.
Kolla nav.no och finn.no om du är intresserad. Och jag hjälper dig gärna så mycket jag kan =)

Kram och lycka till! /Ida Salo

Anonym sa...

Tusen tack för tipset Ida! Vad kul att höra att du fått jobb. Jag kontaktar gärna dig om jag tar mig till Norge =) Tusen tack! kram-Alexandra

AT sa...

Hej!
Beklagar verkligen din situation, hoppas du kommer klara dig och fullfölja din utbildning.
Varför tror du att du halkat efter? Tyckte du att utbildningen var för svår eller att du inte pluggade tillräckligt?
Har funderingar på att börja plugga där, har sökt in år efter år i sverige med en kand. i biomedicin utan att komma in.

Anonym sa...

Jag tänkte skriva och föreslå att du kollar Norge, men någon hann före. Du fixar lätt jobb där och kan spara ihop ordentligt med pengar också. :)

Skicka en kommentar