Dag 1 - Alex vs Östermalm

Vilken dag!

Har varit uppe och "jobbjagat" från kl 12.00 tom 17.00 idag. Jag hade turen att träffa Karl Josefsson, aka östermalmsveteranen! Jag fick en guidad tur runt östermalm och massor av bra tips på ställen där jag ska sticka in näsan imorgon i hopp om att få ett jobb. Lärde känna honom nere i Cluj där han studerade tandläkare ett tag men nu är han på nya äventyr hemma i Stockholm.


Listan med jobbalternativ börjar bli längre. När veckan är slut hoppas jag att allt skall vara klart. Tusen tack för all hjälp Kalle! Blir så glad när folk vill hjälpa till. Gabbi och mamma ska ha lika mycket tack (= Svårt att bara hitta ett jobb utan kontakter.

Imorgon skall jag pröva min lycka i olika klädbutiker på östermalm samt kolla kvällsjobb på coop forum. Skulle vara bra att ha två jobb.

Saknar Cluj jättemycket men börjar gilla Stockholm mer och mer. Har aldrig upptäckt huvudstaden innan :D (Fast alla vet ju att Götet är bäst)
Kram på er!

2 kommentarer:

Anonym sa...

hej alexandra!
jag brukar läsa din blogg och tycker att den är kanon! Kul att se din kämparglöd, det är inspirerande =) jag har själv jobbat i klädbutiker på östermanlm, bl.a zara, och måste säga att det är mycket bättre att jobba i nån matvaruaffär för att de har längre öppettider och därmed kan man välja olika pass beroende på när det passar en, det blir alltså lättare om du vill kombinera med andra jobb. visserligen är vivo på mariatorget inte lika glammigt som östermalm, men det duger!

sen kan jag tipsa dig om olika lagerjobb och posten, som brukar rekrytera många ungdomar. telefonförsäljning finns ju alltid om du inte skulle hitta något annat, men det är ju det otacksammaste jobbet som finns! jag vet inte hur det är i sverige, men som många påpekat så finns det gott om jobb i norge. där får du bra betalt och eftersom du pluggar till läkare kan du som läkarstudent få jobb som undersköterska eller "hjelpleier". går du via bemanningsföretag så ordnar dom bostad och sånt också. det kanske skulle vara något, då du får jobba inom vården och får mer praktisk erfarenhet samtidigt som du tjänar pengar. jobb på ålderdomshem kan också vara ett alternativ, det brukar vara ganska lätt att få dessutom. hoppas detta hjälpte lite, lycka till!

Anonym sa...

Lycka till med jobbsökeriet. Vi hälsar från ett soligt och varmt Egypten där det är snarare över än under 30 grader i luften, Kommer till Mölndal i morgon torsdag och vet inget om vädret ännu.

Har inga tips om jobb i Stockholm till dig men det tycks inte saknas kontakter förstår jag. Men ju mer aktiv du är ju fortare går det naturligtvis. Du får inte ge upp, det är för tidigt.

Nu går vi ut en sista gång i solen före hemresan.

Hälsar Siv och Kaj

Skicka en kommentar