Tre dagar av tortyr

Då var tentan avklarad. Första av tre. Det känns skönt att ha den tyngsta tentan avklarad men desto jobbigare är att jag inte får mitt resultat innan fredag. Det innebär tre dagar av ovisshet och en del sömnbrist. Jag vill så fruktansvärt gärna vara klar med denna fruktansvärda tentan. Två av tre frågor var jag väldigt säker på men tredje frågan "Mutagens" var jag inte alls säker på. Jag ber en stilla bön om att jag klarar mig ändå.

Jag hamnade mellan två studenter från rumänskasektionen idag under tentan. De berättade att alla utbildningar i Rumänien är gratis utom läkarlinjen som kostar ca 2000 euro för dem att komma in på. Därför kommer de flesta rumäner in på läkarlinjen genom stipendium. Därför måste de hålla sina betyg höga så att de inte förlorar det. De stackars tjejerna såg ut som att de skulle kollapsa vilken sekund som helst, denna tentan var tydligen den som stod mellan dem och stipendiet. De bad innan läraren skrev frågorna och en utav dem började gråta när hon insåg att hon inte kunde en av frågorna. Själv satt jag stel som en pinne och andades inte under tiden läraren skrev upp de tre punkterna. Det är inte lika livsavgörande för mig att klara av denna tentan men det skulle underlätta oerhört.

Tjejerna berättade också att en vanlig Rumän tjänar ca 3000 kr i månaden (då förstår man att 20 000 kr är mycket för dem) om jag inte missförstod henne totalt. Men 3000 kr! Det är helt absurt!! Tänk vilka olika livsförhållanden man lever under....

Hela tentan tog från kl 16.00-20.30 (läraren fick ta pennan ifrån mig när tiden var ute, kändes som att jag ville skriva tre sidor till) så nu är jag heeelt slut. Tänkte ägna resterande delen av kvällen åt det jag gillar mest. Att spela. Har just börjat spela maffia II och det är bland de bästa spelen som finns just nu. Jag håller också på att varva fallout 3 för femte gången. Spel håller min livsgnista uppe. Imorgon hoppas jag hinna med att träffa några vänner som också är här nere i Cluj. Har inte hunnit träffa någon och de skulle vara kul att komma utanför dörren lite. Sedan blir det till att plugga rumänska. Har inte så mycket att skriva om eller fota just nu så ni får hålla tillgodo med min söta hund. Bilder från när han var valp tills nu när han är en stor gris. Han är så fin och duktig mitt lilla hjärta:



Lille valpis!

Att sova är fortfarande ett utav hans största intressen här i livet. Att bita i strumpor (den ultimata fienden) och bli kliad på magen kommer på en delad andraplats.

Han ser så söt och snäll ut men ni skulle bara veta hur envis han är! Jag har fått styra med järnhand för att få honom att överhuvudtaget lyssna på mig. Men nu när han är åtta månader känns det som att jag har gjort ett bra jobb. Peppar peppar.

Här är han vid sex månader. Ska ta lite kort på hur han ser ut nu när jag hinner. Han väger ca 26 kilo nu och är en riktig bjässe. Jag älskar stora hundar. Små hundar är söta med det är inget för mig. Jag är galen i stooora tassar!!

Haha Yoda gillar inte att duscha. Det tar ca 20 minuter av övertalning innan jag får lyfta upp honom och sätta ner honom i badkaret. Sedan är han skitsur ett bra tag efter att han har blivit duschad hahah min griiiis!

Ha en trevlig kväll alla fina läsare!


5 kommentarer:

Anna-Lena sa...

Vad fin är han - Yoda! Var köpte du honom?
Jag har precis köpt en tik från Athen, som kom hem i lördags.
Jätte fin!

Alexandra sa...

Tackar. Ja, han är allt mitt lilla hjärta. Jag köpte honom ifrån Ungern(hittade en annons på nätet) och två veckor senare var han här! Passade på då hundar är väldigt mycket billigare här nere. Jag tittade just på lilla Carmen. En sån liten gos-nos! Varför går tiden så fort när de är valpar? Man hinner knappt blinka så har de blivit stora. Lycka till med det nya tillskottet! Kramar

Anonym sa...

Du har en kjempesøtt hund! :)

Ja, det var riktig med 3000 SEK netto pro måned, som har du forstått fra rumenske jentene. Offisielt, det er nummeret. :))

Nå, det kommer veldig mye an på hva du gjør eller hva du arbeider. Hvis er du god utdannet og arbeider på en god privatfirma, med noe erfraring, det er kanskje 7000-15.000 SEK netto mellomvis pro måned (det kommer an på erfraring of utdanning) og det kan gå opptil 20.000-30.000 SEK, hvis du har et ledelsejobb (som er litt uvanlig, men ikke utreffelig).

Hvis du arbeider på et vanlig jobb i utdanning eller kanskje også medisin (for siste er det høyere nå, som har jeg forstått), du har de 3000ene... Hvordan klarer mann i et som situasjon? De arbeider for mer enn ett jobb og/eller har en leilighet fra familie. Det er hvorfor finner du mange mannesker som, for eksampel bor i utenfor byen, på landsbygda og kommer hverdag for å arbeide i byen.

Luz sa...

Sötnosen lilla yoda!!! Håller tummarna för dig och hoppas du klarar tentan =) Lycka till med tentorna! <3

Anonym sa...

Hallå gumman. Hur har det gått? Kram från Mamma.

Skicka en kommentar