Förbannad

Man kan inte bli annat än förbannad när man läser tidningsartiklarna idag. Hur kan det vara tillåtet att SvD skriver artiklar och får svartmåla vår utbildning helt utan grund!? Det som står om universitetet känns till stor del taget ur luften. Den skolan som journalisten pratar om känner jag inte igen. Ännu en bra beskrivning av hur det faktiskt lägger till kommer här. Jag känner att jag blir för upprörd för att själv försvara artiklarna bit för bit:


(en av många upprörda kommentarer från oss elever om det som skrivits i SvD)

"Vad för fusk pratar du om? Den här "så kallade" journalisten gick inte på någon Tenta utan besökte en inte alls så viktig lektion, med små tester varje vecka som inte påverkar betyget alls. Hon får det att låta att det fuskas på TENTORNA vilket är ren lögn. Klarar någon att fuska på en Tenta i UMF Cluj så borde den personen få pris och världens applåder.

Du måste visa både Passport OCH StudID OCH skriva in din namnteckning för att göra en Tenta.. 4-8 lärare går runt under HELA tenta tiden och små "svarta lådor" är placerade lite här och där som piper till om någon sorts elektronik används. Bättre säkerhets system än någon annan skola?

"Bjud in media till skolorna, vädja för att de anonymt ska komma hit och se hur det ligger till,"

Ja verkligen när de intervjuar elever som precis har lagt ner sin fot för första gången i en öststat. Jag var själv väldig skeptisk och ville hem när det blev tufft. Hon befann sig här 1-2 dagar och bestämde sig för att inte få en hel bild utan basera sin artikel på Rykten och "anonyma källor"

"Nu säger jag inte att alla elever på Cluj är si eller så, och det finns säkerligen massvis med folk i Cluj som är betydligt bättre än jag vad gäller alla former av studier, men varför blunda för problemet?"

Vi är vansinniga för att det inte FINNS NÅGOT problem att blunda för. Allt detta påhitt får oss att se dumma ut.

Vad vi mest stör oss på är "Mutor" detta är taget från tomma intet. Jag går nu 4de året och aldrig SETT eller HÖRT något om mutor. Varken har studenter som tagit Examen. Enda gången jag fick höra det var när jag gick i första året och det gick rykten om det. Detta då för att en lärare i biokemi gav privatlektioner för de elever som ville lära sig mer. Stackarn var så rädd att detta skulle tolkas som att han tar "mutor" vilket han borde vara verkar det som med journalister som Josephine och läsare som du?

Tänk innan ni agerar, artikeln är vinklad, okorrekt och kan kanske anmälas då det saknar grund/källor



1 kommentarer:

blaklint sa...

Snälla du kan vara lugnt, åtminstone jag TROR inte på allt som jag läser i tidningen , läste en artikel för flera år sedan om en person en fd granne i gp där han glorifierades för att han skötte fotbollslag, tog hand om dessa spelare så himla bra, å var hemlös och det var ju naturligtvis VÄLDIGT synd om denna stackaren... men sanningen till det hela var att han hade FYSISK och förmodligen psykiskt misshandlats sin fru så hon tillslut inte orkade och slängde ut honom på gatan, å denna idioten tog nu hand om spelare, och glorifierades snacka om att man blir grinig ! så jag tror inte allt jag läser om i tidningen utan bildar mig min egen uppfattning och din blogg har klargjort det som mamma berättat att öststatsländer rumänien , polen , ungern osv är Otroligt stränga och man sover, äter och pluggar , det var vad mamma gjorde ! och då läste hon "bara " till Sjuksköterska ! bilda sig en egen uppfattning är vad folk alltid borde göra med allt !

Skicka en kommentar