Recovery

Äntligen börjar jag må som en människa igen. Febern är betydligt lägre och jag orkade till och med göra en liten resa till köket idag för att införskaffa ett glas vatten. Det går åt rätt håll! Jag hoppas att jag ska orka med en middag eller liknande med Veronica imorgon. Min bästa vän är ju här och hälsar på mig och jag är jättetråkig och ligger bara i sängen hela tiden likt en strandad val.

Är så glad att jag har en så nära vän. Vän är inte rätta ordet, jag skulle kalla oss själsfränder även om vi är väldigt olika på många plan. Jag ställer upp för henne vad det än gäller och jag vet att hon gör det samma för mig. Vi hade nog varit andra människor idag utan varandra.

Min fina pingla. Lika vacker som hon är envis. Och lika nyfiken som hon är tankspridd.

Vi firade nyår här i Cluj och på tolvslaget befann vi oss på obsession där de spelade happy new year med Abba samtidigt som det regnade glitter. Vi hade som vanligt jätteroligt och dansade hela natten.

Men nu är det tillbaka till verkligheten. Idag fick jag mitt schema för tentorna som kommer. Så här ser det ut: (klicka för att förstora)

Det känns bra att anatomi är först ut eftersom jag har bäst koll på det. Fysiologi känns lite jobbigare. Det är inte svårt men det är väldigt mycket att ta in. Jag ber en stilla bön för biokemin och känner en liten strimma hopp för histologin. Jag måste bo i mina böcker från och med måndag.


I övrigt har jag lite filmtips. Har inte gjort något annat än att titta på film de senaste dagarna. Till och med det var ansträngande. Here it goes:

Först ut, 127 hours. En våghalsig äventyrare fastnar i en bergsklyfta där han sitter fastkilad under flera dygn. Jag tyckte filmen var helt ok men jag tycker att den är lite väl hypad. Jag uppskattade tex buried mycket mer vilken spelar på samma koncept men fick mycket sämre kritik. Sex av tio säger jag :)

Äntligen fick jag tid att se "cry baby". Jag har hört mycket om den. Påminner om grease, den fina överklasstjejen blir kär i "the bad guy" som också faller pladask för henne. Mycket bra musik och filmen fick mig att känna mig glad även om den är väldigt överdriven. Men jag gillade den. Antar att jag gillade den extra mycket för att Johnny Depp är hetare än eld i denna filmen (mums) Sju av tio!

Jag är dock en sucker för mörker. Psykologiska thrillers gör mig knäsvag. I "the machinist" gör Bale en av sina starkaste insatser som skådespelare. Vill inte skriva för mycket om den för er som inte har sett den. Har ni missat den bör ni absolut se den snarast. En av mina favoritfilmer! Nio av tio.

Sist men inte minst, vad vore en blogg utan lite narcissistiska funderingar? Har länge varit trött på att ha blont hår men jag känner att det passar mina kantiga drag bäst. Det mjukar liksom till mig. Jag hatar dock den blonda stämpeln (jo den finns där hur mycket ni än vill förneka det) speciellt nu när man börjar bli lite äldre. Vad tror ni? Luftig mjuk blondin eller flammande sofistikerad brunett? :P

Vs


What say you?

Klockan är nu 04.30 och jag har försökt att sova i timmar. Önska mig lycka till. Måste vila allt jag kan inför de stressiga månaderna jag har framför mig nu!

Saknar er därhemma. När jag kommer hem igen har vi inte setts på ett år! Känns tomt utan er.

10 kommentarer:

Anonym sa...

tycker du passar i båda! =)

Anonym sa...

skulle föredra brun. Men varför inte prova på något NYTT? som t.ex. SVART eller varför inte RÖTT??? :)

Anonym sa...

Kan du föredra fler filmer som 127 hours OMG den är skit bra ??? :D

Anonym sa...

Jag föredrar brunetter (bohemian <3 ), är svag för röd. Men du passar i blont tycker jag.
Men vf inte testa svart lr rött om du har tråkigt med blont? Det sköna med vintern och exam-session är att man spenderar så mycket tid hemma :)

/glöm inte dina recuperations ifall du har några! viktigt.

Anonym sa...

Vilka gymnasieämnen krävs det för att komma in på en läkarlinje snälla svara MATTE; A ; b c och ???

Alexandra sa...

Jag vet inte om de har sänkt kraven men sist jag kollade behövde man en fullständig naturutbildning, matte upp till E. Men jag är inte säker :)

Anonym sa...

du kommer aldrig bli en bra läkare Alexandra! sånna som du köper sin utbildning, men Svenska sjukhus är för svarta att anställa er:)

Alexandra sa...

Är dom för svarta för vad? Menar du smarta? Jag är lite trött på dina konstiga inlägg i min blogg. Men alla får ha sin åsikt. Du skulle nog bli en utmärkt psykolog eftersom du uppenbarligen har förmågan att utvärdera folks framtida yrkesfärdighet över internet....

Anonym sa...

äsch skit i folk som inte kommer med ngt vettigt alexandra! du kommer bli en jättebra läkare om du fortsätter kämpa som du gjort hittills, det tvivlar jag inte på..=) angående din hårfärg, så tycker jag att du är fin i lite ljusare färger, t.ex blont hehe..tycker för övrigt inte att det ger dig nån typ av konstig stämpel, oftast är det väl platinablonda färger som brukar associeras med sånt.. =) ha det bra!

Alexandra sa...

Visst har du rätt i det. Ovettiga människor kommer man alltid stöta på. Jag tycker som du när det gäller ljusare färger i håret =) Tack alla för tips!

Skicka en kommentar