Lejonet och vargen

I veckan som gick hade vi tre prov: ett i fysiologi, ett i biokemi och ett i anatomi. Eftersom jag blev fruktansvärt sjuk förra helgen kunde jag inte plugga så mycket som jag annars hade kunnat så proven gick sådär. Jag måste läsa ikapp mycket när det gäller biokemi. Anatomiprovet gick bättre, vi skulle identifiera olika strukturer i hjärnan. Jag hade stenkoll på allt, allt utom artärerna och venerna. Självklart fick jag nästan bara frågor om artärer och vener då... Men jag klarade mig och det är huvudsaken även om ingen klagar över en tia =)

Funderar på om jag har åkt på lunginflammation. Jag hostar i 100 decibel varje minut. Jag får ingen sömn och lungorna gör ont. Som tur är har febern äntligen lagt sig. Får släpa mig till läkaren på måndag.

Nu är det snart jul och det märks när man går nere i centrum. Det är väldigt vackert med alla juldekorationer överallt speciellt nu när det snöar så mycket. Men jag tycker det är synd att allt ska vara blått nu på senare tid. Tex lamporna i träden. Det är mycket vackrare med guld. Själv har jag köpt mitt allra första julpynt, en ljusstake! Passar bra eftersom jag behövde en läslampa :D

Usch vad irriterad jag är för att anatomiprovet inte gick bättre. Jag pluggade hela veckan och veckan innan. Hade med mig anatomiboken överallt. Note to self: Skippa aldrig blood supply!



Här är lite bilder från lektionerna vi hade i förra veckan. Ovan biokemilabb och nedan mikrobiologilabb. (tack igen för tröjan farmor)
Jag föredrar kemilabbarna framför mikrobiologilabbarna, bakterier och virus är inte min starka sida.

Förövrigt har jag fått tillskott i familjen. Oroa dig inte mamma jag har inte gått och skaffat en hund till! Jag passar den här lille killen över jullovet. Hans ägare kunde inte ta med honom till Sverige eftersom hela karusellen med rabiesvaccin och allt däromkring tar väldigt lång tid, så jag tänkte att det kunde vara roligt för Yoda att ha en kompis att leka med.

Till en början trodde jag inte att det skulle funka. Falcon, som bara är en valp, lekte nästan ihjäl Yoda de första timmarna. Dessutom är han så snabb att han tar alla Yodas leksaker och hans mat innan Yoda hinner reagera. En riktigt slug liten krabat!

Allt som Yoda har ska Falcon ha, och tvärtom. Här har de fått tag på min fina strumpa som jag fick i julklapp av mormor. Om du har tid får du gärna sticka flera sådana mormor. Det är dom bekvämaste strumporna jag någonsin har haft!



Yoda slickar Falcon i ansiktet hela tiden. De har verkligen börjat tycka om varandra.

De är så olika varandra dessa killarna. Båda vill vara alfa men Yoda har redan vunnit den rollen efter mycket om och men. Nu är det han som säger till hur saker ska ske och när. Han har tex markerat för Falcon att skor inte är tuggleksaker och att man inte får slicka på toalettborsten. Falcon är så kvick och smart. Han tar in alla intryck och vill ständigt bli stimulerad (jag har varit på fler promenader än jag kan räkna idag tex) Yoda är nöjd och tillfreds med tillvaron. Han är lättlärd men vägrar att göra saker han inte känner för. Han har en lång stubin men blir han arg så blir han riktigt arg.

Så fina killar. De påminner om ett lejon och en varg tycker jag. Nu har de äntligen somnat. De har sprungit runt som vettvillingar hela dagen.

Håll tummarna för att jag får sova i natt trots min mördarhosta. Många kramar!

3 kommentarer:

Anonym sa...

Skönt att höra att det gick bra i anatomin. Du måste gå till läkaren så fort som möjligt med din hosta gumman. Det låter inte alls bra. Kram Mamma

Anonym sa...

Hej! Jag tänkte skaffa en (kanske två) katt här i Cluj, men jag vill inte lämna stackarn här i Rumänien när jag åker till Swe etc.
Så hur gör du när du åker till Sverige under sommarlovet och/eller jullovet? Jag tror inte att mina kompisar kan ta hand om dem för att de åker samtidigt jag mig.
Vad tycker du man ska göra? Jag har en katt hemma i Sverige btw.

/Kram

Ps. Lirar du Cata?

Alexandra sa...

Hej hej. När jag åker hem till Sverige tar jag med mig Yoda. Jag har varit hos veterinären och fixat pass och alla nödvändiga sprutor åt honom. När man har ett giltigt pass kan man flyga med sitt husdjur. Det kostar dock lika mycket som för en människa. Jag skulle inte klara vardagen utan min lille hund så jag tycker du ska skaffa katt om du känner att du kan ta hand om den.

Jag tänkte lira cata men jag vågar inte eftersom jag måste fokusera på att plugga hela jullovet =)

Mvh, Alexandra

Skicka en kommentar