Tentaperiod

Tentaperioden är nu officiellt påbörjad och jag är lika trött och sliten som jag ser ut. Det är inte det att jag inte gillar att plugga, för det gör jag. Jag älskar att lära mig nya saker och bevisa för mig själv att jag är smartare än jag (och andra) tror. Men all press blir så överväldigande att jag ibland ger upp innan jag ens har försökt. Jag skjuter så ofta upp tentor för att jag helt enkelt inte tror på mig själv. Men när jag väl försöker går det nästan alltid bra. Och jag lär mig aldrig att lita på att jag kan när jag vill. Samma mening har ekat i huvudet på mig i flera veckor nu

"No matter how you feel, get up dress up and show up!"

Jag måste ta mig i kragen och våga satsa fullt ut. Just nu lägger jag bara fokus på vissa saker och jag blir galen på mig själv.

Dessutom har jag fått massor av fina stressymptom. Så fort jag sätter mig och pluggar eller tänker på att jag måste plugga eller lägger upp en planering för att plugga får jag utslag. Överallt! Och det kliar tills jag kliar bort skinnet. Aldrig sett något liknande. Som stora nässelutslag överallt. De har plågat mig i snart tre veckor. Jag trodde inte jag var så svag. Och säg inte att jag ska sluta klia, det är omöjligt! Det är som myggbett gånger tio.


På toppen av allt har jag varit hos tandläkaren och genomgått samma hemska procedur som förra gången och på onsdag ska jag dit igen

Här är min plågade hörntand med små fina nålar ner i varje rotkanal. Ännu en varning till er som drar er för att gå till tandläkaren.


Inte mycket roligt att rapportera. Nästa tenta är på tisdag, fysiologi teoretiskt. Det är ett berg av information. Blodcirkulation, hjärtat och blodet (röda och vita blodkroppar etc)

Idag har jag suttit sedan 08.00 tills nu 24.00 och antecknat för livet så att jag bara ska kunna repetera allt imorgon. Blev nästan helt klar så det finns hopp. Tycker fysiologi är roligt så det går fort att lära in. Ska bli så skönt att lägga den bakom mig. För jag ska klara den.

Kastar mig i säng*

9 kommentarer:

Elisabeth sa...

Hej! Vad skall göras nästa gång hos tandläkaren? Menar tandläkaren att tanden är färdig rotfylld? Har Du ont? Mitt förslag är att Du låter en rotfyllningsspecialist i Stockholm? eller där Du bor i Sverige ta hand om detta om Du står ut med att ha tanden som den är, tills Du är i Sverige igen! Vänliga hälsningar Elisabeth, tandläkare sedan 25 år.

Alexandra sa...

Hej Elisabeth!

Nästa gång ska tanden öppnas och fyllas en sista gång. De har rensat mina rotkanaler två gånger och vad jag förstod ska de ner och rota denna gången också för att sedan fylla igen den för sista gången.

Jag hade gärna gått med tanden till en tandläkare i Sverige men det är så fruktansvärt dyrt. Här betalar jag ca 600 kr för alla tre besöken men det är ju på egen risk. Ont har jag men jag hoppas att onsdagen blir min sista visit och att jag sedan kan äta och sova som vanligt igen :)

Mvh,

Alexandra

Eva_76an sa...

Hej,

Kan inte annat än att beundra dig.. Har fortfarande önskan om att bli läkare och våga ta steget till Rumänien men känns som om jag inte skulle fixa det..Så jobbigt när man inte tror på sig själv.. trots att man gång på gång visar att man klarar med än vad man trodde..

//Eva

Anonym sa...

Hej, Alexandra,
Jag vet hur det känns, trust me =) Plugga bara på och aldrig, ALDRIG ge up hoppet!
Enda rådet jag kan ge just nu är: Bli som Mr. Norries.
"Chuck Norris does not prepare for the final exam, the final exam prepares for Chuck Norris"
/Siar.
PS. har följt din blogg ett tag nu, det är skönt att se hur andra tänkter och kämpar här i Cluj. Lucka till på tisdag.

Alexandra sa...

Det är aldrig för sent att följa sin dröm Eva. Vill du söka ner hit så borde du inte tveka. Jag hjälper dig gärna om du har frågor. Ska försöka plugga på Siar. Haha Chuck Norris, Önskar jag kunde ha samma inställning som honom :) Lycka till du också!

Anonym sa...

Ja så är det här i livet att vi pendlar mellan glädje och sorg. Ena dagen upp som en sol och andra dagen ned som en pannkaka. Det är väl det som är konsten att balansera emellan dessa ytterligheter, att inte överdriva glädjen för mycket så att man rusar iväg och tror att man är bäst på allt. Å andra sidan gäller det att motverka sorgen så att man inte går under och lägger av.
Det verkar som du har lärt dig konsten att rätt balansera dina psykologiska svängningar och ha en realistisk inställning till din situation. Det är väl också så man skaffar sig ett självförtroende och vet hur man ska komma tillbaka. Jag kan försäkra dig att det kommer att bli så i fortsättningen av ditt liv, många tillfällen att rätt förhålla sig till glädjen och sorgen. Det är också det som leder till framgång i livet.

Hälsar Kaj

Anonym sa...

Hej vännen min =)

Jag längtar ihjäl mig tills du kommer! Hoppas rotfyllningen går bra =) Få inte panik om det inte slutar göra ont direkt efter att lagningen är klar...för min tand tog det ca en vecka att lugna ner sig efter att de hade varit nere och rotat (heheh) i den =) men det försvinner, jag looovar! =)PUSS

/Veronica.

Anonym sa...

Vänta... jag måste bara... HAHAHAHAHAHAHAHAHAHA!

Anonym sa...

Gumman, jag tror utslagen beror på alla värktabletter du har fått äta i kombinationen med stressen. Känner du dig stressad är det verkligen viktigt att du försöker planera sommaren så att du verkligen kan vara LEDIG ett tag i sommar och slippa alla måsten som hänger över dig. Tänk dig att få bo med mamma, mormor och morfar en vecka i Bohuslän nära vattnet. Bara slappa, sola och äta god mat. Stor kram min duktiga goa tjej!

Skicka en kommentar