Fullspäckad helg!

Då var veckan över igen. Konstigt att man alltid tänker att man ska ha så mycket tid över på helgen och så har man aldrig det. Denna helgen blir extra fullproppad. Idag har jag haft fullt upp med anatomi och klädprovning. Det sistnämnda därför att jag ska gå catwalk imorgon. Inget stort, vi är några tjejer från skolan som blev utvalda av några rumänska designers att visa upp deras alster på en "fashion show" under en studentfest imorgon. Jag tyckte det var en rolig grej utöver det vanliga. Det var väldigt fina kläder. Bättre än vad jag hade föreställt mig. Jag hoppas att jag kan fixa så att någon kan fota det hela. Festen hålls i första hand för oss på skolan så att alla ska lära känna varandra bättre. Speciellt de nya ettorna.

Nästa vecka har vi prov i fysiologi och veckan efter det är det prov i anatomi och mikrobiologi så jag har fullt upp just nu. Varje ledig minut går till studierna. Börjar tycka att anatomin känns lite lättare nu men det känns nästan omöjligt att jag skulle få in all information i huvudet. Det är så mycket namn (olika namn för samma saker) och ställen (tracts) att hålla reda på och vi ska lära oss rita allt och kunna allt i huvudet. Men jag minns att jag hade samma panik inför de tidigare tentorna i anatomi och det gick utmärkt.

Idag fick jag hålla i en riktig hjärna för första gången. Den var inte så gele-aktig som jag hade föreställt mig. Den var jättehård. Men det kan vara så att den hårdnar efter döden precis som musklerna? Jag har ingen aning =) Det var en konstig känsla i vilket fall, att hålla i en hjärna. Ett sådant underligt organ... Kommer nog aldrig sluta fascineras av våran kropp. Ju mer medicin jag läser ju säkrare blir jag på guds existens. Det känns svårt att förneka att det ligger en tanke bakom allt. Jag kan inte acceptera att vi skulle vara här på grund av slumpen.

Här är en låt jag älskar. Den gör mig alltid på bättre humör. Speciellt när man tvingar upp sig själv 06.00 måndag morgon för att gå ut med hunden och sedan släpa sig till genetiken:

http://www.youtube.com/watch?v=H8yCLErPeP8

Saknar dig till döds Veronica! Och alla er andra där hemma! Hatar att vara ifrån så mycket :(

2 kommentarer:

Anonym sa...

tror att det beror på att hjärnan antagligen är formalinfixerad, då blir den hårdare, en obehandlad hjärna är betydligt mer svårhanterlig och det är svårt att slica upp den, exempelvis vid en obduktion

Skicka en kommentar