Ett stort tack

Äntligen är anatomiprovet avklarat! Det var bara ett mindre prov men det gick bra och det betyder mycket för mig. Vi fick fyra frågor:
1. Projection of nerves on the rhomboid fossa
2. Geniculate nucleus and pathways
3. Gowers fascicle
4. Transverse section trough midbrain, at the level of the red nucleus.

Jag var hundra procent säker på fråga nr ett och fyra men jag missade några saker på fråga två och tre. Jag fokuserade för mycket på hjärnstammen och för lite på nervbanorna. Men det är bra med dessa delproven eftersom man förstår vad man behöver fokusera mer på.


Tänkte passa på att uttrycka ett enormt tack till mina morföräldrar som hjälper mig så mycket med det ekonomiska. Det underlättar otroligt mycket för mig ska ni veta. Tusen tack!

Här är en bild på det vackra paret. De har varit gifta i ca femtio år. Starkt jobbat tycker jag! Mormor har lärt mig det mesta jag kan om vett och etikett och morfar var min bästa vän när jag var liten. Jag brukade åka rutschbana på hans mage och han brukade kalla mig för "buset" ända tills jag fyllde sexton. Några utav mina finaste barndomsminnen har jag fått uppleva med dem.

Jag saknar er massor och önskar att jag kunde fira jul med er hemma i Sverige. Tänker på er ofta och hoppas ni har det fint därhemma.
Vart skulle jag vara utan min familj?


Hoppas alla sover gott och har det bra. Många hälsningar från mig och grisen!

Här är Yoda ca sex månader och väger runt 15 kg

Här är Yoda idag. Han väger nu ca 35 kg. Det är en riktig utmaning att bära honom.
Jag älskar att hans ansikte blir helt skrynkligt när man lyfter honom :D

12 kommentarer:

Anonym sa...

En sådan fin vän som du är hittar man bara en gång i livet <3 Saknar dig massor! Och så ses vi ju snart =)Love you =) Pusspuss / Veronica

Anonym sa...

Hej! hur gammal blir du när du är färdig läkare? Alltså med jobb & allt...?

Alexandra sa...

Veronica you know i love you!. Jag kommer vara ca 34 år när jag är klar. Sex år medicinutbildning plus sex års specialisering =)

Alexandra sa...

Fast jag är ju färdigutbildad läkare om 4 år. :)

Anonym sa...

okej vad vill du jobba som??? varför inte jobba om 4 år ??

Anonym sa...

ST är väl 5 år?

Anonym sa...

Hej Alexandra!
Jag undrar om du hade kunnat jobba som tandhygienist?
Kram

Alexandra sa...

Jag har inte bestämt ännu vad jag vill jobba med. När jag är färdig med utbildningen här i Rumänien kan jag börja jobba direkt. Vet dock inte om jag vill jobba i Sverige. Tandhygienist hade jag inte velat bli =)

Kramar

Anonym sa...

lite nyfiken bara, vart vill du jobba sen? =)

Anonym sa...

hej hej kan du börja jobba som läkare om 4 år ?? som du själv sa att du är klar läkare om 4 år?

Anonym sa...

ASSÅ JAG HAR ALLTID UNDRAT EN SAK: BLIR MAN UNDERLÄKARE EFTER FYRA ÅR? ELLER VAD BLIR DU EFTER 4 ÅR? MVH ANA

Kaj Johansson sa...

Tack för de fina orden om din uppväxt. Visst hade vi det trevligt under din uppväxt med många spännande saker. Vi har väl något kvar att utveckla och det är väl din bilkörning, om det nu blir något av med det.

Är lite intresserad av handläggningen av ditt ärende med CSN. har du fått dina pengar? När sände du ansökan och vad var det som har fördröjt ditt ärende och utbetalning? Kan du förklara så jag förstår.

Hälsar Kaj

Skicka en kommentar