Skolan

En månad av ca sextiosex är nu avklarad. Jag blir allt mer fascinerad av människans uppbyggnad för varje anatomi lektion. Skrämmande är dock att människan börjar framstå mer och mer som en maskin i mina ögon. Jag kan inte bestämma mig för om mina insikter om människan och hennes uppbyggnad gör mig mer eller mindre religiös än innan. Säkert är dock att jag har valt rätt utbildning. Kan inte tänka mig att jobba som något annat än läkare. Är inte riktigt säker på vad jag vill specialisera mig inom ännu men jag har mina funderingar =)





Tog lite bilder på en av våra föreläsningssalar igår. Tycker skolan är jätte charmig. Den håller på att renoveras men vissa delar ser ut såhär.




Detta är en biokemi lektion. Är inte jätte förtjust i just biokemi men vissa saker ska bara göras :) Det är det svåraste ämnet vi läser just nu. Nu ska jag till bioethics lektionen! Puss!

1 kommentarer:

Matri sa...

Wow, vilka gamla hederliga föreläsningssalar där professorn står långt nere och tittar upp på studenterna.

Vad kul att du har kommit till insikt att människan är fantastisk. Hur det hela kan fungera, och vad naturen har åstadkommit med början från encelliga amöbor! När man får lite inblick i det hela är det nästan så att man blir lite religiös. Vi måste dock komma ihåg att mutationer sker hela tiden, även i våra kroppar. Ibland blir det till något bra som ger en nyttig egenskap för kommande generationer. Jag har en annan bok som du kan få låna som tittar på just detta. Man ska komma ihåg att i evolutions tidsaxel är 50 generationer ingenting.

Får jag slutligen komma med lite konstruktiv feedback...? Du skriver verkligen jättebra och med inlevelse. Tänk dock på att i svenskan skriver man ihop ord till skillnad från engelskan där det mesta är separerat, t.ex anatomilektion i stället för anatomi lektion.

Morbror Mats

Skicka en kommentar