Första veckan på jobbet

Vilken vecka det har varit! Jag utvecklas mycket för varje dag som går. Och jag har fått en helt ny inblick i vården. Det känns bra att börja min framtida karriär med att jobba som undersjuksköterska. Jag får ansvara för det mesta på avdelningen men inte patienternas medicinering. Det är allt ifrån att hjälpa patienterna med deras dagliga rutiner till att assistera vid trombolys. Något jag måste öva mycket på är att ta blodprov. Jag är fortfarande lite skakig på det men jag hoppas känna mig säker när denna månaden är slut.

Ett tydligt problem presenterade sig igår när vi skulle sätta ekg på en patient. Jag vet hur man läser av ett ekg men har inte en susning om hur man använder ekg maskinen. Det är verkligen den rumänska medicinutbildningens akilleshäl, vi får ingen bra praktisk utbildning. I Rumänien finns ju inte resurserna så som de gör i Sverige. Jag är jättenöjd med teorin och jag känner att jag har stenkoll på väldigt mycket som en erfaren sjuksköterska ska ha koll på (normalvärden, medicinering osv) men jag är helt handfallen när det kommer till alla olika maskiner.

Funderingarna på att ansöka till Sverige är starkare än någonsin och jag känner verkligen att jag vill studera på hemmaplan nu. Speciellt efter att ha pratat med andra läkarstudenter på jobbet som arbetar som underläkare på avdelningen.

Nu ska jag springa iväg till jobbet. Jag ska jobba mitt första kvällspass idag. Det är väldigt skönt att slippa gå upp 04.30 på morgonen. Jag hoppas det blir mycket att göra så jag får lära mig.

Här kommer lite bilder från dagarna som varit. När jag inte jobbar umgås jag med mamma och Yoda. Men jag har gått och lagt mig nästan direkt efter jobbet dessa dagarna. Vi springer fram och tillbaka en del. Från strokeavdelningen till röntkenavdelningen och tillbaka är det nästan en kilometer. Jag märker inte att jag är trött när jag arbetar för adrenalinet är så högt på grund av allt nytt jag får uppleva nu men så fort jag kommer hem orkar jag knappt röra mig. Tur att mamma är hemma och tar hand om mig.

Här kommer bilder:


Mormor och morfar kom och hälsade på i dagarna. Det var nästan ett år sedan vi sågs så det var fantastiskt att få umgås igen efter allt som varit. Det har varit ett svettigt år för både dem och mig eftersom allt har hängt på att jag skulle klara mig detta året. Och som jag nämnt tidigare är det tack var dem bland annat som jag över huvudtaget haft möjligheten att stanna kvar på utbildningen.


Det syns att jag är trött (men lycklig)


Jag och Yoda spenderar mycket tid tillsammans. Kommer sakna ihjäl mig efter honom när jag åker tillbaka.


Jag njuter av att allt har gått så otroligt bra hittills. Jag hoppas att det håller i sig och att jag kan få studera i Sverige de åren jag har kvar. Men just nu ser framtiden ljus ut. Jag jobbar inom vården och jag börjar snart min sjunde termin på läkarlinjen. Jag kommer aldrig glömma hur lyckligt lottad jag är.

Håll tummarna för att det blir mycket att göra på jobbet idag! Gärna trombolyslarm.



2 kommentarer:

Katarina sa...

Grattis till jobbet! Hittade din blogg av en slump förra året och har tittat in ibland, inte minst för att få inspiration till att plugga och inte ge upp

Eric sa...

Jag pluggar också i Rumänien och sätter EKG, IV osv utan problem. Det kräver dock att man hittar en läkare eller sjuksyrra på lokala sjukhuset som är villig att lära ut. Jag tillbringar hela somrarna på sjukhuset i Rumänien.

Ha det gott!

Eric

Skicka en kommentar