Första tentan klar


Gud jag är så uttråkad! Vissa dagar brinner jag inte precis för mina studier. Som nu när jag läser saker som jag inte är speciellt intresserad av. Som olika kirurgiska ingrepp. Jag har pluggat konstant i tre veckor nu, morgon till kväll utöver dom stunderna jag har varit på kliniken. Jag läser och läser om ingrepp som Bilroth, Nissens fundoskopi, bypass operationer, Miles, Hartmanns, dixons etc. Suck och stöööön!


Jag tröstar mig med att tentan till en viss del påminner om semiologin. Jag får repetera sådant jag tycker är intressant. Försöker bita ihop och pusha mig igenom allt material. Bara lite till. Nästa vecka är det dags för den stora tentan. Den kommer vara uppdelad i 3 delar. Vi har en "case presentation" där vi ska presentera ett fall för vår assistent. Vi ska ställa en diagnos baserad på anamnes, labresultat, röntgenbilder osv. Det gör vi på tisdag. På onsdag har vi den skriftliga tentan vilket är den svåraste delen och på fredag gör vi den praktiska delen. Vi måste klara alla delar för att bli godkända så det känns inte helt lätt.

Tentan vi gjorde i måndags kändes bra. Skönt att ha den avklarad. Nu ska jag bara tugga mig igenom kirurgin... Hatar känslan av att vilja springa iväg från böckerna så fort jag tittar på dem. När jag läser sådant jag inte gillar måste jag verkligen tvinga mig själv så att jag sitter ner och läser och repeterar långa timmar i sträck. Känns som en plågsam evighet. När jag läser sådant jag gillar flyger tiden iväg och innan jag hinner blinka har jag pluggat mig igenom hela dagen. Men som sagt: Det ska inte vara så jäkla roligt hela tiden! Bara att göra med andra ord. Behövde bara klaga av mig.

Då kör vi!







0 kommentarer:

Skicka en kommentar