Jag har sedan länge insett att min studieteknik är långt ifrån effektiv men jag är för träskallig för att se sanningen i vitögat och ta tjuren vid hornen. Jag och förändringar går inte så bra ihop.

När jag studerar läser jag först materialet vi får utav läraren. På senare tid har jag börjat använda biblioteksböckerna och läser dem simultant med handoutsen (istället för wikipedia). Sedan antecknar jag det som är viktigast att komma ihåg för att sedan repetera det tills det sitter. Det är här min tid försvinner in i ett svart hål. Jag har märkt att om jag inte skriver extremt tydligt och håller anteckningarna prydliga och sorterade så vill jag inte läsa dem igen. Att sammanfatta ca 200 sidor (hittills) prydligt och snyggt med olika färger för olika kategorier är inte bara tidskrävande utan rent av idiotiskt när man har så lite tid som jag har.

Ändå har jag vägrat göra något åt saken. Idag fick jag dock kramp i min högerarm efter timmar av skrivande så jag kom på iden att slå två flugor i en smäll. Så jag köpte en reservoarpenna. Det är min bästa investering på länge! Jag behöver inte trycka alls när jag skriver och jag tvingar mig själv att skriva mindre tydligt så jag sparar otroligt mycket tid. Jag blev klar med hela sista kapitlet i fysiologin idag!


Det tog någon timme att förstå hur man ska skriva med den, höll den åt fel håll först, satte in bläckpatronen fel och spillde bläck över hela mig (därav min befläckade hand) men nu är vi bästa vänner. Jag älskar min nya penna! Jag har aldrig uppskattat en penna innan.... Börjar jag bli gammal eller är det bara det att jag inte har något liv? Bör vara en blandning av det sistnämnda och faktumet att jag varit ensam här i snart två månader....


Anteckningarna är inte lika prydliga och lättlästa som innan men det går fort! Time is of the essence!

Så här brukade det se ut. Det är så mycket att pränta in och jag blir som besatt av att det ska vara klart och tydligt även om det absolut inte spelar någon roll. Dumt!

Tillbaka till repetitionen av tjocktarmen. Hela helgen är det repetition av fysiologi som gäller och på måndag ska jag äntligen börja beta av histologin! Jag hoppas det ska gå på en vecka. Därefter är det dags för mikrobiologi och rumänska. Jag måste vara klar innan 5:e september då tentorna drar igång. Tror mikrobiologi blir först ut.

Blir yr i huvudet av att tänka på att det är så nära nu! Snart får jag åka hem!! Äta mammas mat och bara ta det lugnt med familj och vänner. Krama min hund och tjata i timmar med min underbara Veronica. Bara...hålla...ut...lite...till


Skrev jag just ett inlägg om en penna?





5 kommentarer:

Anonym sa...

vet du att du är en stor inspirationskälla...verkligen, jag tycker du är så stark!

anne sa...

Jag tycker du är så sjukt duktig!!

Alexandra sa...

Tack snälla! Känner mig inte så inspirerande då jag har så mycket resttentor. Jag skulle jobbat hårdare under terminen. :/

Mvh

Anonym sa...

varför rumänska bland tentorna, vad gick fell med rumänska har bara 2 krediter.... hmmmmm.... börjar man läsa den femte år på rumänska?

Anonym sa...

Hej!

Vad heter boken som du använder här? (Den som är med här på bilderna)

Mvh,
David

Skicka en kommentar