Next up, the endocrine system!

Det är fantastiskt väder här i Trassylvanien! Det måste vara runt 20 grader och nästa vecka ska det bli ännu varmare. Jag är inte mycket för värme men jag älskar de svala vackra sommarkvällarna.

I veckan har jag varit sjuk. Som vanligt. Det måste vara alla bakterier som är nya för mig här i Rumänien som gör mig sjuk så ofta. Jag är aldrig sjuk så ofta hemma. Jag har varit hemma ifrån skolan största delen av veckan och missade därför seminariet i fysiologi. Det känns jättetråkigt men jag prioriterar att vila så jag slipper vara sjuk nästa vecka också. Jag hoppas på att kunna göra om seminariet vid ett senare tillfälle.

Nu har vi äntligen läst klart om njurarna i alla fall. Känns jätteskönt, det var inte det roligaste jag har gjort kan jag lova. I förrgår började vi med hypofysen. Det är dock jätteintressant. Vi läser om olika hormon som utsöndras från hypofysen och hur dom reglerar kroppen. Jag är en sucker för hjärnan. Suger åt mig all info jag kan hitta om den som en svamp.


Så småningom ska vi läsa om hela det endokrina systemet. Känns spännande. Jag hoppas på att jag är frisk tills måndag så att jag kan ta nya tag i skolan. Man tappar så mycket när man är borta några dagar.


Hoppas ni får en trevlig helg! Kramar

1 kommentarer:

blaklint sa...

ahh ja hade gärna bytt med dig nu !.... i gbg är vädret grått, råkallt typisk göteborgs kyla då allt klättrar in genom kläderna samt regn ! brrr

Skicka en kommentar