Praktik




Då var det dags! Idag körde jag igång med min praktik. Det ingår nämligen i våran utbildning att man måste praktisera under sommarlovet. Detta kan göras i Sverige eller i Rumänien efter eget tycke. Jag kände att det kunde vara nyttigt att skapa mig erfarenhet och kontakter här hemma och jag måste säga att min första dag har varit över förväntningarna.

Jag har ingen jättedjup kunskap när det gäller mediciner och vaccin men jag kände ändå att jag kunde hänga med bra och tycker att jag förstår "läkarspråket" alldeles utmärkt. Jag vet vart allting sitter men har just börjat förstå hur allt fungerar.

Jag har börjat blicka in i framtiden och börjat forma en ide om vad jag vill specialisera mig inom. Det lutar åt barnläkare eller plastikkirurg. Två mycket skilda inriktningar men jag känner att båda skulle passa mig. Jag älskar barn men det skulle vara otroligt stimulerande för mig att ägna mig åt plastikkirurgi då jag har ett visst mönstersinne som skulle passa bra i den branschen. Jag ser kort och gott vad som ska förändras hos människor för att ta fram det bästa hos en dem, om man får uttrycka sig så. (=

Men nu är det dags att börja läsa på lite termer jag har lärt mig under dagens praktik, såsom Stesolid, ischemi osv. Kram!

Gud vad roligt det hade varit att bli barnläkare =) Fast jag vet inte om jag skulle klara av att få ett barns liv på mitt samvete. Usch det är ett högt pris att betala.


0 kommentarer:

Skicka en kommentar