Recept

Ingridienser:
2 morötter
Palsternacka
3 vitlöksklyftor
2 buljongtärningar (knorr nötköttssmak)
2 burkar krossade tomater
Korv (jag brukar lägga i chorizo men vanlig falukorv går också bra)
Alternativt:

Barilla pastasås (dyrt men gott)
http://static.mathem.se/shared/images/products/medium/pastasas-basilika-400g-barilla.jpg (jag brukar ta vitlök + grönsaker eller tomat + basilika
Potatis/pasta
(jag brukar undvika kolhydrater men om man vill att soppan ska mätta mer är det gott att lägga i lite kolhydrater. Se till att koka potatisen/pastan medan ni hackar grönsakerna så att ni kan lägga i allt i buljongen samtidigt)
Lägg i tomatsåsen i en stor kastrull. Tillsätt två 2½ dl vatten. Lägg i buljongtärningarna och låt stå med låg värme så att buljongen blandas till. Stek grönsakerna på låg värme tills de svettas lite. Lägg sedan de hackade grönsakerna och den skivade korven i buljongen. Låt koka upp i tio minuter och låt sedan stå 20 min. Klart!
Det blir mycket soppa och det brukar räcka i tre dagar. Jag brukar lägga i så mycket grönsaker jag får tag i för nyttighetens skull, man kan experimentera lite men receptet ovan är basen. Jag har levt på denna soppan under många tentaperioder.

Ingridienser:
4-6 röda paprikor (gärna stora)
2 lök
3 vitlöksklyftor
2 burkar krossad tomat
1 buljongtärning (knorr nötkött)
Morötter
Riven ost
Alternativt
ris
Sätt ugnen på 220 grader.
Kärna ur paprikorna. Koka upp vatten och lägg sedan i paprikorna och låt koka i ca 10 min (känn på dem med en om de mjuknat till efter tio min, kör ca fem minuter till annars.)
(alt. Koka upp riset)
Medan paprikorna kokar, lägg i köttfärs i stekpanna och stek på mediumvärme tills köttfärsen blivit brun. Hacka grönsakerna medan du väntar på köttfärssåsen. Stek grönsakerna (helst separat tills de fått lite färg, blanda sedan i dem i köttfärssåsen och salta och peppra). Blanda i de krossade tomaterna.
Om du kokat upp ris så blanda köttfärsen och riset och häll i allt i paprikorna. strö på lite riven ost och ställ in i ugnen.
Vänta 20 minuter och sedan är det klart. Mättande och gott!