På andra sidan




Dagen är här



Alla tentor är avklarade och allt har gått jättebra! Äntligen är jag vidare till tredje året av mina medicinstudier!

Idag när jag vaknade upp hade jag den konstigaste känslan. Känslan av att allting är lugnt, allting är bra. Jag behöver inte stressa och känna ångest mer. Månader av slit och konstant stress är äntligen bakom mig och jag har lyckats. Jag kan inte riktigt greppa det. Det var värt att betala med sommarlov och hälsa för att klara av detta.

Sitter och dricker kaffe och äter en riktig frukost medan jag tittar ut över Cluj. Njuter av att låta tiden gå långsamt och att bara vara min egen. Livet är vackert.

Det var som om jag blev testad på den sista tentan jag gjorde. (Rumänskatentan). Hade jag inte klarat den hade jag inte fått de sista poängen jag behövde för att komma vidare till trean. Av en slump bestämde jag mig för att gå och göra tentan en dag innan sista datumet. Jag känner mig så säker på språket och efter denna sommaren kan jag hålla ett samtal på rumänska ganska bra.

Men när jag kom dit fick jag en utskällning efter noter och läraren gapade om att jag skulle ha någon portfolio för att ens få göra tentan. Denna portfolio skulle innehålla arbete från hela året samt böcker som "alla andra" elever hade införskaffat. Jag blev helt knäckt eftersom hon vägrade låta mig göra tentan, Ingen har någonsin behövt en portfolio för att få göra en rumänskatenta och jag vet fortfarande inte varför hon bestämde sig för att ställa till det för mig.

Jag gick till hennes chef och bönade och bad om en möjlighet att få göra tentan ändå. Tillslut sa hon att jag kunde komma tillbaka följande dag om jag kunde ta med en portfolio. Den skulle innehålla medicininriktad rumänska samt 55 sidor arbete ur min rumänskabok. Jag skulle alltså skriva 50 sidor och lära mig ytterligare 35 sidor ur boken med medicininriktad rumänska. Och då kanske jag skulle få göra tentan..... Kul. Sagt och gjort. Jag sprang runt Cluj tills jag hittade boken, satt uppe hela natten och skrev och lärde mig så mycket jag orkade. Och jäklar vad mycket jag lärde mig. Är nästan tacksam nu i efterhand även om jag ville dö i stunden. Allt gick i alla fall jättebra dagen därpå. Klockan 12.00 gick en trött och lycklig Alexandra hem i solskenet och sjöng för sig själv.

Nu ska jag ALDRIG hamna i den situationen igen! Jag har sagt det förr men jag kommer inte överleva denna pärsen igen. Aldrig.

Alla ni som ska börja studera här ta detta väldigt viktiga råd. Detta är kungen av alla råd jag kan ge er: GÅ PÅ LEKTIONERNA! Strunta i om alla säger att det är ett skitämne (bioetik och informatik jag tittar på er) Gå ändå! Man vill inte ha tentan släpandes efter sig för att man inte kunde göra den pga frånvaro. Det är så lätt hänt att man bara fokuserar på de stora ämnena men i slutändan är det lika viktigt att man får de små avklarade också.

Enough said. Idag ska det firas!

http://www.youtube.com/watch?v=812HHetzbe4




"The brick walls are there to stop the people who don't want it badly enough"




5 kommentarer:

Anonym sa...

Stort super-grattis Sandra!

Nu gäller det att turboladda batterierna inför nästa termin. Passa på att läs lite om Mindfulness. Kan vara bra att ha innanför bältet inför kommande utmaningar.

/Morbror Mats

Anonym sa...

WOW! Jag är så glad, så glad, så glaad för din skull vännen min! Jag vet hur hårt du har kämpat för det här :) Och du förtjänar all framgång :)! Jag saknar dig! Puss./Veronica.

Unknown sa...

Vad duktig du är!!!!! Lycka till med tredje året nu då så kanske vi ses igen när jag också börjar plugga! Du är en stor inspiration för mig!!!!

blaklint sa...

MEN SÅ KUL; HAR HÅLLIT TUMMARNA HÅRT !!!! vilken kämpe, man skall inte underskatta KRÄFTOR minsann (e ju kräfta själv)jag e också envis som tusan så det så !! e så glad för din skull nästan som om det vore jag som klarat av mina kurser men det är ju du ! själv tycker jag det känns som ett berg att bestiga dessa tre kurser jag har kvar ! ÅK HEM , NJUT AV MAMMA OCH PAPPA och så Veronica för hon verkar sakna ihjäl sig efter dig hehe KRAM

Anonym sa...

Grattis! Riktigt skönt att du går vidare!

Skicka en kommentar