Modul fyra år fem


Då har sista modulen för i år kört igång!

Vi läser neurologi och radiologi nu. Både neurologi för barn och vuxna samt neurokirurgi. Det är ganska intressant tycker jag. Hjärnan och alla nerver är som ett stort spindelnät men när man förstår sig på hur allt hänger ihop fungerar det som en karta. Man kan följa patienternas olika symptom och förstå vilken del av hjärnan det är fel på. Men eftersom det är så mycket vi inte vet ännu om hjärnan så känns det lite för diffust för mig. 

Radiologi har vi ju läst innan. Röntgen och datortomografi osv. Nu går vi in på djupet mer och lär oss förstå vad det är vi ser på röntgenplåtarna. Jag gillar det. Det är häftigt när man börjar känna att man kan urskilja olika sjukdomar bland allt det svartvita.

Jag har redan kommit igång rätt bra med studierna. Pluggar på och tycker att det är riktigt roligt. På fritiden är det gymmet som gäller. Jag har legat i hårt och går två timmar om dagen. Det har gjort oerhörd skillnad. Jag har aldrig varit så vältränad som nu. Det känns som om jag kan tänka klarare än jag gjort på länge. Det är verkligen ett råd jag vill ge till alla som känner sig trötta och hängiga om dagarna. Börja träna! Minst 30 min cardio om dagen plus tyngdlyftning. Man märker skillnad efter bara en vecka!


Det är allt som allt en bra period i livet. Den sjunde juli börjar jag jobba i Borås på hjärtintensiven. Denna gången ska jag ligga i och höra mig för om jobb i framtiden. Får jag som jag vill så jobbar jag som läkare där redan nästa sommar. Jag hoppas verkligen att det blir möjligt!



4 kommentarer:

Anonym sa...

Du är grym! Hur hinner du träna så mycket och även plugga, jag tycker inte att jag har tid med träning nånsin:/

Alexandra sa...

Hej! Tack ska du ha! Jag tränar nästan varje dag om det inte är tentaperiod. Det som fungerar för mig är att gå sent på kvällen. Jag går från klockan 21 till 23 sedan lägger jag mig direkt. Jag sover aldrig så bra som jag gör precis efter gymmet så det blir win-win. Jag vet att många tycker att det inte finns energi på kvällen och att det inte fungerar för dem att gå så sent. Jag tyckte det var jobbigt i början men nu flyter det på jättebra. :D

Anonym sa...

Kan du inte uppdatera lite om yoda och visa bilder?:)

Anonym sa...

Tja, jag har följt din blogg sen 2009, vilken resa du gjort! Tycker du verkar vara en driven själ och du verkar ha yrkesstolthet. Tror du kommer bli en mycket bra läkare. Jag gillar din blogg men saknar att du uppdaterar lite oftare! Hur mår yoda tex?

Skicka en kommentar