Första tentaperioden år fem

Det händer så mycket nu under veckorna. Tiden flyger förbi och jag mår bättre än någonsin! Jag är verkligen i mitt element nu när jag får studera kardiologi! Det känns som att de verkligen tränar oss hårt. Fyra dagar i veckan är vi på hjärtavdelningen från klockan 07.55 till 14.00. Då har vi både praktiska aktiviteter där vi träffar patienter och får vara med under olika undersökningar samt lektioner som hålls av olika doktorer där vi diskuterar teori. 

Jag har redan lyckats hitta en läkare att göra mitt examensarbete med! I kardiologi till och med! Jag trodde inte jag skulle få göra arbetet just inom det ämne jag är intresserad av! Jag har sån tur! (plus att jag tjatade hål i huvudet på läkaren i fråga) Det är så skönt att ha alla papper klara redan nu. Jag ska undersöka förmaksflimmer och hjärtsvikt i olika patienter och presentera ett arbete om det i slutet av utbildningen. Jag kommer jobba med det under två år och jag vill verkligen göra det bra. 

Här kommer lite bilder från veckorna som gått:


Här är jag under en ekografiundersökning. Det innebär att man kan se hjärtat med ultraljud. Vi pratar mycket om det just nu.


Böckerna ligger framme och som vanligt har jag kaffekoppen i högsta hugg. 


Igår hade jag min sista farmakologilektion någonsin. Jag kommer inte sakna de lektionerna :) Farma är väldigt viktigt men det är långt ifrån mitt favoritämne. 


Det är fortfarande jättefint väder här! Det är jättemysigt att gå hem i solnedgången när skoldagen är slut.



Det är en rolig tid i livet. Jag är så full av motivation inför framtiden. Jag vet vad jag vill göra och jag känner mig säker på att jag kan ta mig till mitt mål. Jag har redan börjat leta efter underläkartjänster i Sverige till sommaren. Till jul ska jag vara på hjärtintensiven igen vilket ska bli jätteroligt. Om jag får jobb som underläkare nu i sommar och om jag får mitt CSN-lån beviljat så har jag inget mer att önska i livet just nu. Hoppas hoppas! 

Tack för att ni kikade in!

0 kommentarer:

Skicka en kommentar