Jag Hatar pediatrik!


Jag är inne på min tredje vecka på pediatriken och jag kan med största säkerhet säga att jag aldrig kommer bli barnläkare. Jag hör barnskrik i huvudet även när jag inte är i skolan. Arga snoriga skrikiga barn överallt hela tiden och det är omöjligt att få dem att hålla sig stilla!  Vad hemsk jag låter. Jag älskar barn, jag har alltid varit bra med barn. Men det är en kombination av att barnen är så rädda så att de skriker hela tiden och det faktum att jag är helt ointresserad av ämnet som gör att jag blir tycker att det är så tråkigt. Faryngit, gastroenterit och hosta och förkylningar i alla dess former. Jag saknar kardiologi! :(

Jag ser verkligen fram emot att denna modulen ska ta slut. Det är en grå period igen. Tidiga morgnar på bussen. Kallt och blött och ett ämne jag verkligen ogillar. Suck och stön.

Men om en vecka är jag hemma i Sverige igen. Det ska bli så roligt att träffa alla nu runt jul. Och att få komma ut och jobba. Jag har saknat jobbet. Att få jobba med människor och lära mig genom det. Jag har stora förhoppningar om ett jobb som underläkare där i sommar. Jag önskar mig ingenting annat just nu. Det känns så stort att få komma ut och ha mer ansvar i jobbet. Att få använda mina kunskaper för att hjälpa människor. Jag känner mig redo för det nu.

Hoppas ni läsare har det roligare än jag vart ni än är. Det är dags att tackla en ny vecka!

1 kommentarer:

blåklint sa...

Åh nej,massvis med studerande...många sena nätter....kallt...grått...polen verkar vara gråskalans och dimmans land just nu. Hemsaknaden är enorm efter god hemlagad mat och en skön säng för sömn....te och kaffe mina trogna tjänare....men om fyra dagar har jag minsann överlevt första terminen på läkarlinjen, helt otroligt :) !

Skicka en kommentar