Anestesi och återupplivning

I förrgår gjorde jag tentan i anestesi och återupplivning. Det kändes jättebra. Mycket frågor om hur man hanterar patienter på intensivvårdsavdelningen. Mycket om smärtstillande mediciner, lokal och generell anestesi (inte säker på de svenska orden här).

På den praktiska delen fick jag förklara hur man gör en spinalanestesi och en epiduralanestesi. Det var också en hel del frågor om pH, acidemi och alkalemi. Det var riktigt intressant och jag känner att jag har lärt mig mycket efter kursen.

På lördag gör jag tentan i akutmedicin. Det är mycket scenarion med dockor som ska återupplivas. Vi simulerar drunkningsolyckor, bilolyckor och hjärtstopp. Det känns viktigt att veta precis vilka steg man måste ta när man ska ta emot patienterna på akuten. Eller i värsta fall måste hjälpa någon som faller ihop ute på gatan. Jag är mest orolig för att jag ska glömma något av stegen under den praktiska tentan. Typ kolla andningen innan jag kollar om luftvägarna är fria. Eller att jag ska råka defibrillera en hjärtrytm som inte är chockbar. Jag hoppas det ska gå bra. Jag var på simuleringscentrat igår och övade på det jag kände mig osäker på. Till exempel frakturer och trauman generellt. Hoppas verkligen det ska gå bra.



Vi har olika dockor för olika akuta scenarion. Här ventilerar jag en docka som fått hjärtstillestånd :)



Gud vad jag längtar till våren nu. Det är så kallt och grått. Hela Cluj ligger i ide. Sommaren i Cluj är så otroligt annorlunda. Hela staden kommer till liv. Pulsen är hög och det är alltid massa aktiviteter på gång. Jag kan inte fatta att det blir min sista sommar här...  





Usch. Trött på vinter och grå tristess! Ge mig sol och vår!

4 kommentarer:

Unknown sa...

Din blogg är riktigt inspererande och spännande att läsa. Bra jobbat och lycka till med läkarstudierna!!!

Unknown sa...

Din blogg är riktigt inspererande och spännande att läsa. Bra jobbat och lycka till med läkarstudierna!!!

Mamma sa...

Duktig du är. Hoppas det gick bra på tentan.

Joanna sa...

Jag hoppas allt gick fint och du kan vila upp dig lite :)

Skicka en kommentar