Modul tre år sex avklarad!

Änu en modul ligger bakom mig. Det går bara fortare och fortare nu. Tre moduler har jag klarat av och nu är det en kvar. Det gick jättebra denna tentaperioden också. Jag gillade verkligen rättsmedicin. Så pass mycket att jag funderade på att specialisera mig inom det på allvar. I en vecka satt jag och kollade upp möjligheterna att söka till rättsmedicin nära Göteborg. Jag var stensäker. Men tanken på att inte ha någon form av patientkontakt var det som fick mig att tänka om. Det känns som om jag har myket att ge när det gäller att hjälpa dem som fortfarande lever.



Dermatologin var hemsk dock. En väldigt omfattande tenta med mycket material. Det är så jobbigt att läsa så intensivt när det är ett ämne man absolut inte är intresserad av. Jag har absolut noll intresse för huden. Men jag lär träffa på en del patienter med olika hudutslag i min karriär så någon nytta lär det väl göra.

Idag gjorde jag den skriftliga tentan i psykologi. Det var också ett ämne som jag verkligen tyckte om att studera. Jag har lärt mig en hel del om schizofreni, biopolär sjukdom, depression, psykopati, ADHD, tvångssyndrom etc. Jag önskar bara att vi hade mer tid att fördjupa oss. Allt går så otroligt fort. 


Efter examen gör vi våran licens tenta. Det är en stor tenta som innefattar allt vi läst under dessa åren. Det är hisnande att tänka på hur mycket information det är vi ska studera. Men det ska gå. På ett eller annat sätt. 

Nu ska jag njuta av min första lediga kväll på länge. Datorspel, en bra film och något gott att äta. Sedan ska jag äntligen få sova ut. Jag ser fram emot två veckors lov och att min mamma snart kommer ner hit och hälsar på. 

Hoppas ni får en fin kväll och tack för att ni kikade in!