Andra modulen år sex

Det gick bra på gynekologi/obstetrik tentan. Mycket bättre än väntat till och med. Det har redan gått en vecka på den nya modulen och jag är verkligen jättetaggad! Vi läser akutmedicin nu äntligen och det känns som att man får användning för alla år av studier på riktigt. Det är en hel del kardiologi inblandat också vilket naturligtvis lockar mitt intresse ännu mer. Jag är helt säker på att det är kardiolog jag vill bli. Det har jag varit sedan första året på läkarlinjen. Det har sviktat lite mellan kardiologi och plastik men nu känner jag mig säker. 
Det känns att julen är på väg. Julbelysningen är lika fantastisk som alltid i Cluj. Detta blir sista gången jag får uppleva vintern här nere. Det är en sådan sorglig underton i allt nu när min tid här nere lider mot sitt slut. 


Jag har ett nytt liv här nere nu. Detta har blivit mitt hem. Det känns väldigt konstigt och läskigt att jag ska lämna allt snart. Men så är det ju här i livet. De svåra valen avlöser varandra. Jag försöker ha is i magen och intala mig att allt kommer lösa sig tillslut. Livet kommer snart förändras drastiskt och det kommer gå fortare än jag kan föreställa mig. Jag försöker ta vara på allt. Uppskatta de fina stunderna och inte stressa ihjäl mig. Det viktigaste just nu är mitt examensarbete. Det hänger över mig som ett svart moln. Jag har kommit igång men det är med nöd och näppe. Jag känner mig väldigt förvirrad och tiden går till stor del åt till att hålla mina tentatesultat på ett snitt runt 9. 

Skolan går bra som sagt men mitt liv i övrigt känns väldigt osäkert. Skolan är mer eller mindre mitt liv och jag är lite trött på det nu. Jag vill att mitt liv ska börja på riktigt nu. Samtidigt som jag inte vill att tiden här nere ska ta slut...

Jag vill passa på att önska er alla god jul. Jag ser fram emot att komma hem och fira med mina närmsta. God jul och gott nytt år!