Första tentan första modulen år sex

Nu kör vi! Det är dags att tenta av gynekologin. Det har varit en intensiv modul. jag har lärt mig jättemycket och det har varit mer seriöst än många ämnen tidigare. Jag är så glad att nattskiften är bakom mig nu. Det var verkligen utmanande. Åtta timmar är okej men inte tolv! Men jag hade tur, under de nattskiften jag hade var det mycket action så tiden gick ändå rätt fort. Den sista natten hade vi elva födslar. Det fanns inte plats åt alla så vi fick fixa med provisoriska sängar där folk kunde föda. 



Vi studenter fick vara med och dra ut foster, klippa navelsträngar osv. På det sättet har det varit roligt, vi har fått göra mycket praktiskt. Och vem gillar inte att hålla i nyfödda barn halva dagarna? Det har vägt upp för det faktum att mitt intresse för gynekologi är rätt svalt.

På onsdag gör jag både den praktiska och teoretiska sluttentan. Vad jag har hört så är detta en ganska svår tenta så jag ser till att läsa på och repetera lite mer än vad jag känner att jag behöver. 

Annars är det gymmet som gäller. Nu under tentaperioden kan jag inte hålla samma tempo men under modulens gång har jag sett till att hålla mig i form. Det gör så mycket för uthålligheten. Jag har aldrig känt mig så stark som nu!




Halloween var riktigt rolig. Det är sista halloween jag firar här i Cluj så jag såg till att den räknades. Jag och min wing-woman Alexandra klädde ut oss och dansade tills solen gick upp. Jag kommer verkligen sakna Cluj...



Vampyrer kanske inte är det mest fantasifulla men det är alltid ett vattentätt tema på halloween. Nästa stora händelse blir balen. Jag kan knappt tänka på balen och examen utan att bli helt tårögd. Varje dag är ett steg närmare mitt mål. Läkarlegitimationen är runt hörnet och det känns fortfarande helt overkligt!