Sommaren 2015

Jag hann knappt märka att sommaren ens var här. Och nu är den över. Jag har jobbat ända sedan jag kom hem i stort sätt hela tiden och jag har verkligen fått lära mig en hel del. Jag får repetera mina kunskaper inom hjärtmedicin och framförallt min förståelse för klinisk medicin har utvecklats en hel del. Det där med att förstå hur man lägger upp en plan för en patient och sedan tar de rätta stegen för att följa upp. Jag minns att jag alltid hade problem med det förr, innan jag jobbade mycket inom vården. Saker som "ska ptienten ha en CT eller en slätröntgen?" "Vilka parametrar ska man leta efter i blodet?" "Vilken typ av blodförtunnande väljer man?" osv. Nu känns det som att jag har fått ett logiskt tänk kring det hela. Jag förstår vad som är viktigast och vad som kan lämnas till senare och det känns som om det är en stor del utav att vara en bra läkare läkare; Att ha en plan.

När jag har tid över innan eller efter jobbet har jag gått in för min träning och mina matvanor. Jag tränar i stort sätt varje dag. Det blir mest fokus på cardio och lätta vikter. Det är svårt att kombinera tunga lyft med den strikta diet jag håller just nu. Jag har börjat med en lätt liberal LCHF diet kombinerad med periodisk fasta. Jag har aldrig mått så bra som nu måste jag säga. Men det är viktigt att jag inte tar ut mig på gymmet. Då blir jag lätt utmattad hela dagen på jobbet sedan. Mitt mål är att slimma ner kroppen rejält så att musklerna kommer fram mer. LCHF har tidigare visat sig effektiv för det ändamålet då man tappar en hel del vätska ganska fort. Jag har en månad till på mig men hittills har jag blivit av med tre kilo sedan jag kom hem. Det ska bli intressant att se vart detta leder!

Den tjugofemte september åker jag tillbaka till Cluj-Napoca. Nu är det snart dags för det sista året på läkarlinjen. Kan ni fatta att det redan är så nära mål!? Jag har svårt att tro det själv. Jag är riktigt taggad. Sista året som student för mig. Helt sjukt. Läkare om ett år. Jag får nästan nypa mig i armen!

Tack för att ni kikade in!