Mera vackra bilder


Hade lite bråttom sist så jag hann inte lägga upp alla bilderna jag tog. Jag älskar att fota och strandvägen vid Stensjön har så mycket vackert att bjuda på:











Hoppas ni gillade dem =) Nu till något helt annat. På lördag går jag ut med Veronica för en sista kväll ute på stan innan jag åker till Rumänien. Måste plugga större delen av augusti så det blir nog inga mer utsvävningar. Sorgligt men nödvändigt. Hoppas att alla får en rolig lördagkväll,
I know i will!




Cheers!



Just nu njuter jag bara av att vara hemma. Jag har ingen tillgång till dator så det blir glest med inlägg tills jag kommer tillbaka till Cluj.

Igår tog jag lite kort på omgivningen runt sjön som jag växte upp vid. Är så glad att pappa fortfarande bor kvar på samma plats, det är fantastiskt vackert och nästan alla barndomsminnen jag har kommer härifrån.




Stensjön i mitt hjärta

Sommartider



Jag bor just nu hos mormor och morfar. På bilden står jag och blickar ut över mölndal från deras balkong. Visst är det en fantastisk utsikt? Just nu bor jag lite här och där hos vänner och familj. Det är så skönt att vara hemma igen och få träffa alla. Jag har en sådan tur som har så mycket underbara människor omkring mig.

Här kommer lite bilder på helgen som gick:


Mamma kom och hälsade på över helgen. Hon bor annars i Stockholm. Som vanligt blev det liv i luckan. Mamma är väldigt aktiv. Hon cycklar, tränar, springer, simmar och åker skidor. You name it. Hon får mig att känna mig som en åttioåring.



Fina faster kom och hälsade på över en middag. Visst är Yoda söt i bakgrunden?



Så synd att man inte kan träffas så ofta.




Faster hade med sig sin lille hund, Tyson. Han gillade inte Yoda. Yoda gick omvägar runt Tyson tillslut och vågade inte ens titta på honom.



Jag och Veronica tog oss ut till avenyn på lördagen. Visste inte att det var Gothia. Mindre roligt. Blir så mycket folk och fylla i stan. Men jag och Veronica har kul vart vi än är =)

Eller hur Veronica? ;)


Lille Yodi följer med mig vart jag än går. Han är så snäll och fin. Nu väger han 17 kg och han ska tydligen upp till 35. Lejonhund.


Hoppas alla njuter lika mycket av sommarlovet som jag. Resten av sommarlovet kommer jag ägna åt att plugga biokemi. Bestämde mig för att ha sommarlov de två första veckorna av mitt lov och plugga resten. Underbart är kort!
Köss

Sommarloooov!!



Sorry! Inte mycket uppdateringar nu tyvärr. Har ingen egen dator och bor lite här och där. Dessutom har jag tusen människor att träffa nu när jag just kommit tillbaka. Har varit en del på stranden och jobbat på brännan jag inte har =) Och träffat Veronica så klart.


Någon ville att jag skulle skriva om smink och kläder. Det är inte något jag tycker är jättekul att skriva om men varför inte =)


På lördagen träffade jag Veronica och vi drog ut och tog oss ett glas och tjatade som vanligt om allt och inget i flera timmar.

Veronica gjorde det jag trodde var omöjligt, hon lockade mitt hår! Det är helt hopplöst spikrakt annars men hon lyckades riktigt bra. Detta får bli sommarlooken ;)



Har alltid gillat att ha håret lite slarvigt uppsatt. Ska passa på att tacka mormor för det fina armbandet jag har på mig på bilden.


Lille hunden är överlycklig över all natur han har att springa runt i. Han är så lycklig så att han inte vet vart han ska göra av sig själv. Här där pappa bor finns det också en hel del honhundar och Yoda som just har blivit könsmogen har the time of his life =)

Innan jag åkte från Cluj gick jag på modevisning. Både Hillen och Egill gick modeller på catwalken. De är så duktiga tycker jag. Det är roligt att de båda jobbar som modeller här nere och fick vara med på Bukarest fashion week. Woop woop!




Och sist men inte minst. Någon undrade vad jag hade för böcker att rekommendera. Här kommer de:


Fjodor Dostojevskij "brott och straff" - Tung bok men mycket intressant.



Camilla Läckbärgs böcker är lättlästa och passar alla. Jag älskar deckare och hennes är några av de bästa jag läst. Böckerna ovan är mina favoriter men jag gillar alla böcker hon har skrivit skarpt.


Daniel Keyes "flowers for algernon" Handlar om en mentalt handikappad pojke som genom ett kirurgiskt ingrepp blir väldigt smart. Jag kunde inte slita mig ifrån denna boken.


"Of mice and men" av John Steinbeck. Detta är en väldigt fin bok. Handlar om vänskap, kärlek och allt där emellan.



Sist men inte minst:
Tack o stora bror för att jag får ockupera din dator och skriva mina långa blogginlägg här.

Kärlek

Åh jag såg just bilder på de som går sjätte året och just har tagit sin examen här i Cluj. Jag är så avundsjuk!! Gud vad duktiga de har varit! Här kommer lite bilder på dem och på staden jag älskar:



Tänk vilken lycka att äntligen vara klar! Oj vad jag kommer gråta.

Här kommer lite fina bilder på Cluj-Napoca. Jag vet att många hatar denna staden men själv planerar jag nästan att flytta hit när jag är färdig. I alla fall för ett tag. Jag är inte jätteintresserad av att ha en hög lön, när studieskulderna är betalda så spelar det ingen roll. Jag är mer mån om att trivas. Rumänska läkare är väldigt duktiga också (inte alla) så det kan nog ge mycket att bo här ett tag.


Fantastiska bilder på stadsparken i Cluj




På jul gillar de att spexa till det nere i centrum.

Strada eroilor, motsvarande avenyn i Göteborg.


Clujs egen teater. Har aldrig varit där men ska besöka det så fort jag hinner.

Staden är full av zigenare. Rumänerna skyr dem som pesten. De är inte välkomna någonstans, folk vill inte ens titta på dem. Jag är inte insatt i situationen med zigenare men jag fattar inte varför det ska vara så svårt att få in dem i samhället. Vad jag har hört av rumäner har de investerat en del i att försöka utbilda de unga zigenarna så att de kan bryta trenden, men det har varit helt omöjligt. Zigenarna väljer att stjäla och leva isolerade från resten av samhället istället.. Gud vet varför.


Jag älskar i alla fall Cluj och jag är så glad att jag valde att åka hit!