Psykbryt


VARFÖR blir det aldrig som jag vill!? On the verge ppl...

A christmas carol





Var och såg "a christmas carol" idag på bio med mamma. Gud vilken mysig film! Haha JA jag gillar tecknade filmer och jag står för det ^^ Filmen är dessutom i 3D vilket förstärker upplevelsen ännu mer. Jag rekomenderar den starkt för vuxna och ungdomar, den är för läskig för barn under 10 år tycker jag :D




Jag läste ju Läckbergs senaste bok "fyrvaktaren" för ett tag sedan. Den var riktigt bra och underhållande men ja tycker inte att den håller samma standard som de tidigare böcker hon gjort (alla utom isprinsessan som var lite rooky) Det känns lite som att den är utfylld med tråkiga sidoteman medans huvudstoryn, som är extremt spännande, kommer i skymundan.

Jag läste också just ut "hypnotisören" av Kepler. Väldigt spännande bok. Den är bra och håller intresset uppe men den känns lite för plastig och uppblåst för min smak. Eller osannolik är nog ordet jag letar efter. Ni som gillar spännande och lite annorlunda deckare bör läsa denna. Själv tillhör jag dem som gillar råa, realistiska, mörka deckare. Desto svartare desto bättre.




Har blivit rekomenderad dessa två böckerna nyligen och det ska bli kul att läsa något nytt. Nästan bara läst deckare innan. The "gargoyle" är en historia om en man som återhämtar sig från en bilolycka. Han är svårt brännskadad och står inför ett helt nytt liv. Låter intressant tycker jag och jag har hört at den ska vara något utöver det vanliga. Om "the child in time" är lika intressant som personen som rekomenderade den lär jag inte bli besviken =)

Ska till kulthurhuset imorgon och låna lite böcker. Någon i Stockholm som känner för att dra ett parti schack på kulturhuset!? Kontakta mig. Jag behöver någon att spela med på fritiden! Schackproffs undanbedes dock, man vill ju behålla ansiktet:D

Avatar.
Ingen har väl undgått att höra talas om den? Jag håller på att sprängas av förväntan inför denna filmen. Jag är en riktig sucker för science fiction för att uttrycka det milt. Trailern ökade mina förväntningar ytterligare:


Ajaj jag vill att den ska finnas på bio NU! Imorgon ska jag och mamma gå på bio. Det är nog något av det roligaste jag vet måste jag säga. Det står mellan "This is it" och "en julsaga" Jag känner mig inte jättesugen på en 2 timmar lång repetition av en konsert måste jag säga (även om jag är ett fan av MJ), går man på bio ska man se specialeffekter imo. Mamma tycker motsatsen, hon är mer för drama så vi får se vem som får sin vilja igenom :D
När vi ändå pratar film kan jag ju passa på att spy galla över Twilightfilmerna. VAD hände där?? Och hur kan det komma sig att så dåliga filmer kan få så mycket bra kritik!? Det räcker inte med att deras skådespeleri är ett skämt, hela upplägget på filmen är tråkigt och plastigt. Replikerna ska vi inte tala om, eller är det skådespelarnas brist på känsla som gör att allt känns så tafatt?


Här har vi killen som alla tjejer är helt galna i. Fattar inte grejen med en blek nobody (med en mycket tveksam frisyr) som ser ut som att han är i konstant smärta.... Eller missförstår jag det som skulle tolkas som sexigt? I do not know. Vet bara att jag höll på att somna till filmen. Jag kanske är för gammal för denna typen av film..? Filmer som på något sätt utspelat sig i high school försöker jag undvika. Schletet tema som jag har svårt att ta på allvar.
För övrigt gjorde jag ett test ang min framtida karriär på underläkare.se idag och fick som resultat att jag bör bli kirurg. Jag börjar bli ganska säker på vad jag vill specialisera mig inom men som en mycket klok människa sa till mig i min ungdom, det hinner gå många tåg. :)



På plats i Stockholm igen

Då är man tillbaka till den nya vardagen i Stockholm. Var borta och jobbade 10 dagar i Falsterbo i Malmö. Vi bodde precis vid havet långt bort från stan och det var otroligt vackert. Har spelat ca 20 parti schack denna veckan så jag är lycklig. Nu börjar jag komma i form :D Annars har jag inte mycket nytt att komma med. Pluggar mycket rumänska i hopp om att kunna prata någorlunda bra när jag åker ner till Rumänien igen. Gud vad jag längtar! Känns som att mitt liv ligger på is just nu. Extremt mycket vuxenpoäng till mig...

Här kommer lite bilder från veckan som gick:

Fotade den vackra omgivningen en hel del. Inte ofta man bor så fint. Havet är nästan vackrare på vintern.

Här har vi fina Stephani som följde med på resan, också hon som personlig assistent. Otroligt gullig tjej. =)


Tack till Steffi som knäppte lite fina bilder på mig. Vi var på bröllop vid havet. Mycket vackert.



Får passa på att tacka för kommentarerna ang det förra inlägget. Tack! Det värmde.



Någon annan som har lagt märke till sångerskan Melissa Horn? Jag reagerade på namnet eftersom jag som liten lyssnade mycket på Maritza Horn, en sångerska som slog igenom runt 1978 med skivan (LP:n?) "jämmer och elände". Hennes musik hängde med mig mycket under barndomen, låtar som tex lejonbruden eller lasarettvisan kanske ringer en klocka? Det jag fastnade för som liten var det svarta i hennes musik. Mycket sorg.
Nu är det i vilket fall så att Melissa horn är hennes dotter vilket hörs på hennes röst. Blev väldigt faschinerad av detta och tycker att Melissa är jätteduktig. Hon är en blandning mellan Lisa Ekdahl och Lars Winnerbäck. Lite för snäll musik för min smak kanske men hon ska ändå ha cred. Här kommer lite bilder på mamma och dotter:


Är i Göteborg den 22:a december. Tills dess blir det inte mycket roligt att skriva om =)) Hoppas ni har det bra. Kram

Trött på skiten

"Vad vår egna blondinbella Alexandra (inget ont om blondinbella, hon är en
grym affärskvinna i mina ögon) skriver på sin blogg behöver man kanske inte ta
på så stort allvar, som sagt har hon inte klarat tillräckligt många tentor för
att få börja tvåan och således betyder det inte så mycket vad hon tycker är
"svårt", enligt mig."


Läste just en länk om mig på http://www.underläkare.se/ där jag bl.a. kallas för blondinbella... Fattar inte riktigt vad jag gjort för att förtjäna det(!?) Snack om att jag inte klarade alla tentor och vidare, kul att folk kollar läget innan de skriver. Jag måste ju försvara mig och ÄNNU en gång förklara att jag inte ens försökte göra vissa tentor därför "failade" jag dem inte heller i ordets bemärkelse, utan jag fick inte betyg i dem helt enkelt. Hade jag gett mig fan på att tenta av rumänskan istället för att spela wow t.ex. så har jag inga tvivel på att det skulle ha gått bra. Den mest avgörande tentan för mig i termin 2 var biokemin och den fick jag inte ens göra... Vet inte hur många gånger jag ska tjata om detta innan folk slutar tissla och tassla om hur blåst jag är, hur mycket jag hade i snitt etc. Det är en jäkla tävling i Cluj där ingen är värd mer än resultatet de fick på senaste tentan, vadfickduvadfickduvadfickdu!!?? Eller gäller detta alla skolor på universitetsnivå? Jag är så sjukt trött på det efter det året jag spenderade nere i Cluj. Jag ångrar inte en sekund att jag läser igen vissa ämnen från termin två. Jag får en bättre grundkunskap plus att det är mindre utmanande ämnen jag behöver tenta av, tex gympa och rumänska = SLAPPT halvår innan år två kör igång och jag måste vara fokuserad till tusen.


Det stör mig att detta stör mig så mycket (= Jag är bara trött på jargongen nere i Cluj. Det är ett jäkla översitteri och skitsnack hela tiden. Folk får fan ta och fokusera på det enda folk behöver fokusera på: sig själva.


Imorgon reser jag iväg i jobbet och kommer tillbaka den 22:a. Kommer inte ha tillgång till dator så bloggen får stå och samla damm lite. För er som inte läser min blogg så ofta så kan jag ju förklara att jag är hemma i sverige tillfälligt och jobbar för att kunna försörja mina läkarstudier nere i Cluj-napoca då CSN (med all rätt) inte betalar för kurser man inte fått betyg i. Jag är dock fullt på det klara med att jag ska bli läkare och tänker inte låta något stå i vägen för mig.

Ta hand om er. Saknar er som står mig nära mer än någonsin. Här i Stockholm har jag ju bara lilla mamma och även om det räcker långt behöver jag mina vänner. VEROOONICAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!!! Haha min telefonräkning kommer komma direkt från helvetet denna månaden så som jag har ringt till min bästa vän. Men det kan det vara värt. Älskar dig hjärtat.

schack matt


Jag älskar schack. Min pappa lärde mig spela när jag var liten och sedan dess har jag spelat så ofta jag får en chans. Det gynnar inte bara tankeverksamheten utan man kan lära känna personen man spelar mot bättre. Det låter konstigt men jag ser ett mönster i människors personlighet och deras sätt att spela schack. Man ser om personen i fråga är impulsiv eller om han eller hon tar hänsyn till konsekvenser tex. Jätteintressant tycker jag. Ett tips till första dejten är att spela schack haha (mm det finns en anledning till att jag typ aldrig har dejtat... weirdo)

Igår spelade jag schack med arbetsgivaren för andra gången. Det är riktigt roligt. Han är vass :D En period spelade jag ca 5 parti om dagen och det var skrämmande hur det påverkade mig. Schack gör att man lär sig sortera tankarna bättre. Man lär sig planera på ett annat sätt och man drar slutsatser fortare. Jag märkte mest skillnad i matematik, det gick som en dans när jag spelade som mest. Fler borde spela schack är väl vad jag vill ha sagt... :D Det tråkiga är att det är som att gymma, lägger man av är det svårt att öva upp sig igen. Jag kunde tänka tre, nästan fyra, drag i förväg ett tag nu har jag svårt att tänka två drag i förväg och jag gör klantiga misstag. Det gäller att hålla det vid liv. Jaaa Egill, det var därför du vann när vi spelade! Jag hade inte spelat på år :P Nu står det dock 2-1 ^^

Jobbet går bra, det är mycket att lära sig och jag försöker så gott jag bara kan. Igår jobbade jag 17 h i sträck! Jag tycker att jag var duktig :D Idag jobbar jag 16 - 23 sedan kan jag ägna hela måndagen åt träning. Vill se "en julsaga" på bio också. Någon som sett den?

Sist men inte minst, här kommer en hyllning till människans största och bästa upptäckt, KAFFET! Jag hade inte klarat dagarna utan kaffe, jag tror att jag är uppe i 7 koppar/dag nu. Något missbruk ska man ha ^^



Kram på er alla, glöm inte att det är fars dag! Puss på dig lilla pappa =)

Legen....dary!

Hehe, så här såg jag ut tidigare ikväll när jag bakade bröd. Har bestämt mig för att lära mig laga "riktig" mat och det finns ingen bättre lärare än min mamma. Hon kan göra en god middag av vad som helst. Jag tycker inte att köket är roligaste stället att hänga i (som ni ser på bilden) men det är dags att jag lär mig laga bra mat. Det blir nyårslöftet, tillsammans med målen jag har för min träning.


Var hos en kiropraktor idag och kollade min rygg. Den har börjat krångla rejält. Låser sig i tid och otid och gör ont som sjutton. Smärtan sitter i rhomboid musklerna, så det är inte ischias eller så. Känns som om en nerv har kommit i kläm eller något. Han knäckte till mina kotor så att det small till, fruktansvärt obehagligt men det kändes lite bättre efteråt. Han hittade också en skolios . Kul. Ska dit igen på måndag.. Får hoppas att det inte är något allvarligt.


Sist men inte minst. Har fått mail från spelälskare som tipsar om bra spel, så jag fick iden att ranka mina absoluta favoritspel här:

1. Fallout 2

Fallout 2 ligger mig varmt om hjärtat. Ni som varvat det 10 ggr och tagit över new reno i power armor vet vad jag menar ;)

2. Tomb raider 2

Älskar detta spelet pga sentimentala skäl. Tog mig 3 svåra år att varva. Good times..

3. World of warcraft FTW m8s!

Men om du inte spelar det nu så börja INTE!!

4. Den längsta resan

Om du inte har spelat detta spelet så sitt inte här och mögla! Alla som säger sig gilla en bra story i dataspel SKA ha upplevt detta. Skit i grafiken. Jag har fortfarande drömmar om detta spelet. 10 av 10!

5. GTA vice city



Alla vet att detta är det bästa GTA spelet. Det nya är också helt ok.

6. MYST

Utan tvekan det svåraste spelet jag spelat. Gillar de första spelen i serien bäst.
7. Worms

HAhaha sjukt roligt spel! Bättre än CS tom!

8. Max payne

Många har försökt göra liknande spel men det finns bara ett Max payne! Djup story, bra fighter, skön känsla. Kärlek.

9. Half life 2

Ska spelas!
10. Indigo prophecy

Storyn i detta spelet tar det mesta jag spelat. Åter igen, skit i grafiken. Detta ska spelas :D

11. Donkey kong (game boy)

In the dawn of days there was game boy! Hehe jag var fastklistrad vid mitt game boy tills little big adventure kom ut till pc ;)


Det finns tusentals bra spel kvar men dessa är the hall of fame. Säg till om ni saknar något! Natti

Vilket fint väder...INTE

Först av allt: MALIN! Min söta rumskompis som jag saknar helt otroligt mycket, du måste kolla mitt senaste mail på facebook :D Skickade det för lääängesedan, vi måste ju lösa hyran babe! Gå in och läs så fort du ser detta! Sa jag att jag saknar dig?


I onsdags var jag, mamma och Rickard (mammas...kompis^^) ute på moderna museet och tittade på Dalis tavlor. Om jag skulle få träffa någon död kändis så skulle jag utan tvekan välja honom. Och han skulle få måla av mig... Hehe, drömma går ju.



Här är vi, det perfekta paret. Jag hade gärna blivit konstnär. Jag älskar att måla men det är för svårt att fixa mat på bordet med ett sådant yrke. Jag delar dock Dalis fascination för surrealismen. Fast jag hade inte varit fullt så färgglad i min konst. Jag tror det krävs en viss galenskap för att man ska kunna bli en riktigt bra konstnär. Som Dali.. Han hade problem. Minst sagt.

Nu till något helt annat. Halloween!
"Alla barnen gick på halloweenfest utom Alexandra, för hon failade sina tentor till skillnad från de andra"
Mm det är mindre kul men ack så sant. Jag har kul på eran bekostnad iallafall och tänkte lägga upp några av de tuffa outfitsen ni hade på er. Blev riktigt impad. Om någon tycker det är jobbigt att ligga på bloggen så säg till så tar jag bort er :)

Och först ut är vår egen dr. C! Kvällen till ära var han en het snut. Haha klockrent!


Efter denna bilden kommer nog fler killar åka ner till Cluj :D Detta kallar jag outfit!


Och en av mina favoriter, Alex från "a clockwork orange" en mycket fascinerande film. Cred till denna kostymen!

Hahaha Staffan... Vad skulle kunna passa bättre? En galen seriemördare? Ascoolt tycker jag!

Sist men inte minst, Gurra! Jag vet inte vad du var utklädd till men vad hände här!? Du får cred för årets blick hahah!

Kram och godnatt. Jag jobbar hela helgen om någon undrar varför jag inte möglar på msn. Puss

Tjejigt


Let's play dress up!

Ja idag var ingen jättekreativ dag precis =) Jag klev upp runt 10 och la mig i soffan och möglade framför olika komediserier på TV. Jag är ett STORT fan av how i met your mother, scrubs och that 70's show. Innan har jag aldrig varit mycket för varken serier eller TV men nu när jag är ensam så mycket blir det en bra underhållning och avslappning när jag inte jobbar eller tränar.

Jaja åter till dress up! Ni som har känt mig i mina unga år vet att det fanns en tid då jag såg ut som... jag vet inte vad man ska säga riktigt... jag såg ut som fan helt enkelt. Jag var en killtjej mellan 8 och 14 och jag brukade synas ute med allt från pappas enorma carlsbergströjor på mig till trötta skatekläder eller varför inte min pyjamas? (Jo jag hade pyjamas i skolan en del gånger då jag var för lat och brydde mig för lite för att byta om på morgonen) Detta höll på ett tag tills min kära mamma tog tag i saken och började klä mig som en människa. Hon lärde mig också att om man är lång som ett träd så är det bra om man sträcker på ryggen och inte slokar som en sengångare när man går. Som sagt, jag såg ut att vara helt utom räddning. Jag ska leta fram kort. Sedan dess har jag kammat till mig lite och tänker idag både en och två gånger på vad jag sätter på mig. Jag skulle inte kalla mig modeintresserad eller så. Jag vill ha kläder på mig som jag känner mig snygg i sedan skiter jag i om de är inne eller ej helt enkelt. Tänkte att det skulle vara en kul grej att gå lite modevisning här med några utav min mammas kläder. Hon har alltid haft finare kläder än mig och jag tycker att jag har den tuffaste mamman i världen :D


(Undrar lite varför man kan klicka på dessa bilderna så att de förstoras men inte de andra... Någon som vet?)

Påminner om när jag var liten och sprang runt i mammas klackar ^^ Imorgon ska jag och mamma till moderna museet där de har utställning för salvador Dali, min absoluta favoritkonstnär, finns ingen annan konstnär som ens kommer nära honom imo. Det ska bli jätteroligt!


Här kommer dagens låt. Som ni vet är jag riktigt fäst vid Billie Holiday. Att denna låten spelas friskt i fallout är en bidragande faktor ^^ Jag älskar temat, "allt jag skulle göra för mannen jag älskar". Enjoy:

http://www.youtube.com/watch?v=MOa9J8Sk_YQ

"I say I'll move the mountains
And I'll move the mountains
If he wants them out of the way
Crazy he calls me
Sure I'm crazy
Crazy in love I'd say"