Tack mormor!

Min mormor är så söt, hon skickar troget vykort och paket ner hit till Rumänien. I dag kom ett extra fint paket och jag lovade mormor att lägga upp lite bilder :D Där träffade du mitt i prick mormor! Sommarkläder är en bristvara här =) Jag fick också lite fina dukar som gör hemmet lite mysigare, det kan behövas med två stundtals ganska grisiga män i huset :P Här är bilder på tröjan som mormor stickade som sitter ovanför ett linne hon skikade med. Älskar färgen.


Älskar turkost nu när man har fått lite färg. Tusen tack mormor. Den passar jättefint. Förresten, har du sett att jag har fått din haka? Det får jag också tacka för haha tycker den är lite originell. Puss och kram!

Dålig timing!


Fy sjutton vilket åskväder! Åskan dundrade på som aldrig förr under kvällen och vips, så var strömmen borta för hela kvarteret! Kolsvart blev det! Vi fick panik eftersom vi alla sitter och skriver arbeten som ska vara inlämnade imorgon och utan ström kan vi inte komma åt datorerna. Jag satt lyckligtvis vid en bärbar dator och kunde slutföra arbetet någorlunda men utan internet kommer man inte så långt. Det kunde inte vara en sämre timing för ett strömavbrott!


Till råga på allt har vi fått höra utav studenterna som bodde i våran lägenhet innan oss att det spökar här. Det ska tydligen vara en äldre man som går runt och härjar och som inte tycks gilla att ha gäster. Jag som är så mörkrädd! Det har varit en del skumma företeelser här i lägenheten måste jag erkänna, såsom att strömmen bara gått i våran lägenhet, eller att dörrar smällts igen utan korsdrag. Å andra sidan vet man aldrig om fantasin strör på en smula, men det är i vilket fall läskigt! Jaa morfar jag vet att du tycker att sådanthär är schåpigheter :D Men jag är mörkrädd iallafall.


Som tur var slogs strömmen på efter några timmar, men nu blir det till att sitta uppe hela natten med arbetet istället.


Med blixt på kameran går det att urskilja mitt uppgivna ansiktsuttryck under strömavbrottet.

Vi tände ljus i hela lägenheten och satte oss och läste anatomi i köket. Att studera under stearinljus är dock ingen större hit.

Sist men inte minst, jag måste ju berätta om överfallet! I lördags natt när jag gick ut genom porten blev jag överfallen av någon idiot. Till saken hör att gatubelysningen inte var på utanför våran port och jag såg inte mer än några decimeter framför mina fötter då jag använde mobiltelefonen som ficklampa. Plötsligt från ingenstans greppar någon tag i min nacke och håller fast mitt ansikte stenhårt och upprepade något på rumänska i mitt öra. Jag blev livrädd!! Först frös jag till och höll på att tappa känseln i benen men som tur är hämtade jag mig fort och bankade till honom, först i magen och sedan på käken med armbågen. Jävlar vilken smäll det blev! Han släppte mig och jag sprang snabbare än jag någonsin sprungit mot taxistationen. Jag funderar på om jag har fått en spricka i armbågen för den gör helt förskräckligt ont idag. Kan inte stödja mig på den. Jag ska nog vara tacksam att jag kom undan så lätt dock. Önskar jag hade sett idiotäcklets ansikte.... Som tur är har jag en historia inom kampsport, något jag rekomenderar starkt ;)

Kram på er alla!

Somewhere over the rainbow

Här sitter jag kl 06.00 och försöker plugga anatomi. Jag har helt förlorat dygnsrytmen de senaste dagarna, har studerat om nätterna och sovit om dagen. Men nu ska det bli ändring på det tänkte jag. Just nu känns det som att jag har blivit överkörd ungefär men jag hoppas att jag kommer in i det fort. Ute regnar det och åskar som aldrig förr. Jag uppskattar ösregn mer än solsken eftersom man bara får ångest när solen gassar ute och man måste sitta med näsan i skolböckerna så jag håller tummarna för att det ska regna på hela dagen.



Blev några vackra regnbågar av ovädret. Kom att tänka på en speldosa jag var väldigt förtjust i när jag var liten som spelade melodin "over the rainbow". Jag spelade den så ofta att den slutade fungera långt före sin tid. Älskar verkligen den sången, passar en liten flickas första år bra tycker jag. Man ska aldrig sluta drömma.












Vi har börjat kolla efter nya lägenheter nu, här är lite bilder på en väldigt fin lägenhet vi var och tittade på igår. Den är helt fantastisk på alla sätt men jag bor hellre lite risigt nästa år bara det är billigt. Jag tänker ALDRIG mer bli helt pank, det är så fruktansvärt jobbigt! Vi ska antagligen bo separat nästa år så det blir nog att jag flyttar in i en liten etta om jag kan få ett okej pris. De tjänar så löjligt mycket pengar på oss studenter här nere i Rumänien. Det gäller att pruta sig blå innan man skriver kontrakt med en mäklare ^^ Usch jag är så trött på att vara vuxen nu! Alltid är det något som ska fixas, lägenhet, räkningar, plugg osv. Jag vill hem nu!! Är helt sjuk av hemlängtan.




Från det ena till det andra, jag hittade lite gamla bilder från mina dagar som blondin och frågan kvarstår, blondin eller brunett? Det är den eviga frågan. Båda är fint men på helt olika sätt och jag är inte riktigt bekväm med den typen av uppmärksamhet som man ofta får som blondin (speciellt om man har extremt långt hår och är lång som ett träd) men å andra sidan tycker jag att jag får för skarpa drag i brunt hår. Ser nästan lite elak ut haha jag vet inte. Kanske ni har förslag? Skönt att få prata om lite tjejgrejer istället för venpassager och muskelfästen.

Sist men inte minst, här är en utav mina absoluta favoritlåtar framförd av otroligt duktiga Eva cassidy. Hon gör den så otroligt bra! Ni måste lyssna!

http://www.youtube.com/watch?v=L3YVil3Ajjs


Den får mig att tänka på Veronia faktiskt haha när vi var unga och försökte förstå oss på vad livet gick ut på :) "when we walked in fields of gold" Vi har mött en del motgångar tillsammans, speciellt hon. Älskar dig. Kram på er alla! Saaaknar er!

Ny layout

Satt och knappade runt lite på bloggen och tyckte att denna layouten passade bättre. Gillar den stilrena utstrålningen bloggen fick =)
Klockan är nu 03.15 och jag sitter och klistrar ihop en sammanfattning om buken. Jag trodde det skulle gå jättefort men jag hade uppenbarligen ingen koll alls. I tre dagar har jag suttit och skrivit om alla de olika organen i buken, deras ligament, blodtillförsel, funktion osv. Nu är jag inne på min 20:e sida och det är ganska mycket kvar. Detta skulle vara den lätta delen ju! Jag ska lära mig hela huvudet och nacken också innan anatomiprovet. Eftersom jag tänker försöka mig på en tia kommer jag ha fullt upp tills tentan. När det gäller anatomi är det inte bara det att jag vill sätta ett fint betyg och känna mig stolt och nöjd med mig själv efter tentan, det är känslan av att känna att man kan sina grejer. Om man tex hör om någon fraktur på nyheterna och förstår vilket ben i kroppen som är skadat, eller när man kan rätta rättsläkare i amerikanska budgetserier som vi ser så ofta på TV =)) Det känns ganska mäktigt tycker jag. Haha vilken anatominörd man är då!
På tal om nörd! Jag spelar just nu om alla tomb raider spel som någonsin gjorts. Jag är ett enormt fan av serien och det finns ingen i världen som hoppas på en remake av tomb raider 2 så som jag!! Tomb raider två är min barndom nästan. Vilken nostalgi... Jag minns när spelet kom ut år 1997, då var jag ca 8 år gammal. Mamma köpte det till mig (stackarn visste inte att det skulle bli starten på mitt stundtals ganska extrema spelberoende) Jag satt klistrad vid spelet tills jag varvade det två dagar senare, det var utan tvekan något av det roligaste jag någonsin gjort! Efter det läste jag ALLT som fanns att veta om tom raider och spelade troget alla spelen tills angel of darkness nästan dödade spelserien! Död åt dem som gjorde det spelet! Helt fruktansvärt var det. Jag spelade inte ens klart det, men ska som sagt köra igenom alla tomb raider spel nu, från början till slut. Love it!! Här kommer lite bilder på Lara Croft (Actionhjältinnan i spelen) genom tiderna . Roligt hur överdriven kroppsform hon har, men när det kommer till datorspel så är det fortfarande a man's world ;)




Hon har sannerligen gått igenom en del förändringar genom åren :D







Underbart väder

Det är verkligen helt underbart väder här i cluj, runt 30 grader har det varit ett tag nu. Det är så varmt att jag har svårt att vara ute innan 16. Men jag är iochförsig ingen solmänniska. Är inte speciellt förtjust i stranden och sånt.

Vi har en mysig fruktsamling utanför våra fönster här, det växer bigarråer utanför mitt fönster, vindruvor utanför killarnas och päron utanför köksfönstret :D Passar bra när man är sötsugen.
Glad midsommar i efterskott förresten! Hade gärna firat hemma med familjen, vi brukar ta båten över sjön och fira med picknick utanför gunnebo slott. Det är sådana traditioner man saknar nu som "vuxen" och utlandsstudent. Denna midsommaren spenderade jag med tarmsystemet, hehe dvs jag studerade buken och tarmsystemet inför anatomitentan nu på tisdag. Ville så gärna hitta på något och få komma ut lite men det finns ingen tid!

Jag har inte så mycket nytt att berätta. Jag drömde att Veronica gav mig en katt i födelsedagspresent... Kanske har något att göra med att jag har gett henne min katt. I vilket fall vill jag inte ha en katt i födelsedagspresent av dig Veronica! Bara så du vet ^^ Funderar dock på att skaffa en undulat när jag flyttar till en ny lägenhet efter sommaren. Jag har ägt så många som 5 undulater i mitt liv :D Älskar dem =))




Häromdagen vaknade vi upp utan el i lägenheten. Vi hade glömt betala elräkningen till våran förvåning. Vi rusade ner till stan för att betala räkningarna och få elen påsatt så fort som möjligt. Det blev svårt för oss att plugga utan tillgång till dator, dessutom hade vi inget varmvatten :( Vi fick reda på att strömmen skulle vara tillbaka nästa morgon (!) Det jobbigaste med det hela var att efter klockan 22 var det kolsvart i lägenheten, gatubelysningen tänds nämligen inte så ofta så man kunde inte se ett dugg när solen gått ner. Vi förlorade en hel del pluggtid på det :/



Det är helt sjukt hur rastlös man blir utan datorer. Killarna var så uttråkade att de började spela toa-fotboll (fotboll med en toarulle) Då har det gått långt :D Det var ganska roligt att höra Ola vråla inne på toaletten när han fick ta en kalldusch hihi.

Kram på er alla, nu är det inte lång tid kvar tills jag är hemma igen. Stackars Oliver kommer bli tvungen att hänga med sin storasyster mer än någonsin i sommar :D Kommer krama halvt ihjäl honom :D:D Krams!

Fysiologin


Då var fysiologitentan avklarad. Jag får resultatet nästa vecka. Det blir en olidlig väntan. Skulle kännas så otroligt surt att få komma tillbaka och göra om denna tentan! Det var utan tvekan den svåraste tentan jag någonsin gjort men också den allra intressantaste. Jag har lärt mig så mycket. Allt ifrån hur vår syresättning ser ut och fungerar till vår muskelfunktion och alla ämnen och reaktioner som påverkar den. Jag har också lärt mig hur hjärnan reagerar på smärta eller beröring, hur signalen skickas via de olika nerverna i kroppen upp till hjärnan som sedan tolkar dem. Helt sjukt intressant. Måste dock säga att mitt självförtroende fick sig en liten törn efter denna tentan, det var sååå mycket att jag ibland funderade på att strunta i det. Man blir så uppgiven när man stirrar på ett berg av information och inte vet vart man ska börja. Men kastar man sig in i det så brukar det lösa sig. Nej, så som jag slet till denna tentan så tycker jag att jag förtjänar att klara mig =))
Nästa tenta på tur är anatomin. Den 22:a juni är det dags. Den känns inte lika svår att klara av, det är snarare upplägget på tentan som känns skrämmande. Det är ju det där med att lärarna sitter uppradade och frågar ut en. Det blir så pinsamt om man inte kan svara! Jag kommer skämmas ihjäl om det händer. Vår grupp har dock ett litet försprång eftersom vår anatomilärare har tvingat oss att ha massor av småprov under terminens gång. Det kändes som en riktig pina då, men just nu är det väldigt tacksamt eftersom man redan har en viss grundkoll.
De få timmar jag har över har jag ägnat åt att spela lite gamla klassiker. Vissa spel förtjänar det. Har just varvat Max payne 2 och kör just nu igenom maffia. Jag har hört att båda spelen ska få uppföljare, ska bli riktigt roligt att testa dem. Jag väntar med spänning på ett nytt tombraiderspel :D Jag måste vara ett av världens största fan av de spelen. Har spelat tombraider sedan jag var ca 8 år gammal. Om någon koll på grymma spel så tipsa gärna! Älskar spel i falloutandan ^^ Jaja nu blir det mat och sedan kör jag igång med anatomin.
Tack för alla fina kommentarer! Jag blir så glad :D Och mormor och morfar jag ska hämta brevet idag =)) Saknar er alla mer än vad som kan skrivas i ord! Kommer pussa och krama er när jag äntligen är hemma igen!

Imorgon

Imorgon gäller det! Första tentan! Är så sjukt nervös. Det är riktigt mycket att lära sig, mer än vad jag trodde. Det kan gå hur som helst. Imorgon kl 16.00 gäller det =)) Ni vet vad ni ska göra, håll tummarna!

Ska det vara så svårt

Ska det vara så svårt att hitta en klänning!? Sprang runt i stan i fem timmar igår och hittade ingenting! Jag tänkte köpa något fint att ha när jag ska ut och fira att alla tentorna är klara, men det var lättare sagt än gjort. Jag är inte mycket för modet just nu, fast det har jag nog aldrig varit. Det är min fina mamma som är ansvarig för att jag har någorlunda koll på vad jag ska ha på mig och inte. Jag hade tänkt mig en stilren klassisk klänning. Väldigt kvinnlig och absolut inte plottrig. Jag älskar klänningar med markerad midja. Skulle nog säga att pennkjol är mitt favoritplagg. Allt jag hittade ute var utsvängda klänningar eller extremt färgglada klänningar och vi får inte glömma paljettklänningarna, i rumänien finns det gott om sådanna... Tillslut retrerade jag och åkte hem.

Här nedan har jag iallafall målat några klänningar med det stuket jag gillar. Tänkte att folk kunde tipsa mig om de hittar något liknande någonstans. För ett behagligt pris :D
Har ju inga akvarellfärger här eftersom jag aldrig får tid att måla så de två första är ifyllda med vanliga färgpennor medans den sista är lite haffsigt ifylld i datorn. Gillade dock det lite slarviga stuket bilden fick... Jag älskar den sista klänningen :D Den ser så enkel ut men ändå kan jag inte hitta någon liknande! Den första klänningen skulle jag nog inte våga ha på mig, men tycker den är farligt snygg :D Nu får jag sluta drömma och fortsätta plugga. Kram!







Tentaperiod

Nu kör tentaperioden igång igen. Denna terminen känns den ungefär 100 gånger svårare än den förra. Jag har redan bestämt mig för att skjuta upp två tentor tills efter sommaren, cellbiologi och biokemi. Jag hade säkert kunnat klara av att göra dem denna terminen men då hade betygen i alla ämnen blivit väldigt medelmåttiga plus att jag är helt utsliten som det är. Men de som klarar av alla tentor denna terminen ska ha cred. Det är riktigt starkt jobbat!
Först ut är fysiologin. Jag har klarat alla prov i ämnet under terminens gång så det ska nog inte bli några problem. Det handlar mycket om synnapser i hjärnan, hur smärta fungerar, muskelfunktion osv.
Min blogg handlar just nu bara om skolan har jag märkt, kanske inte är jätteintressant för alla men majoriteten av läsarna är ju familjen så det känns viktigt att de har koll. På tal om det, tack mormor & morfar för allt ni skickade! Pennan med alla färger speciellt Den är väldigt användbar när vi målar vener, artärer, nerver och sådant, jobbigt att skilja på dem när allt är i samma färg :D
Bloggen får sig nog ett ansiktslyft under sommaren när jag och Veronica är ute på äventyr :D
*
Här kommer lite spelrapporter igen. Det blir bara spel och plugg nu under tentaperioden, men det är inte illa. Jag blir mer motiverad att plugga när jag kan belöna mig med två timmars spelande. Just nu spelar jag två spel, The sims 3 och Bioshock. Först ut är the sims 3:




Ni som har spelat the sims innan vet ju dealen, man kontrollear en eller flera människor i ett hushåll. Man skapar en karriär, skaffar barn, bygger hus osv. Detta är det tredje spelet i serien som startade år 2000. Sedan dess har mycket förändrats men frågan är om det räcker. I the sims 1 var man ganska begränsad, man kunde inte lämna huset tex. Matvaror beställde man hem via telefonen och när man åkte till jobbet försvann gubben mystiskt ut ur skärmen under tio minuter.

I the sims 3 kan man strosa runt i en stor stad och hänga lite med kompisar eller annordna en mysig picknick med sin partner mm. Det finns många ställen runtom i staden där man kan starta en karriär inom allt ifrån spabiträde till världsberömd kirurg (det är min gubbe) eller rockstjärna. Det är såklart otroligt underhållande, man har en hel värld att leka i och speciellt vi tjejer håller spelet varmt om hjärtat. Det är som att leka familj med sina dockor när man var liten fast på en mycket högre nivå :D

Men trots spelets mångsidighet och höga underhållningsnivå tycker jag att spelet skulle kunna erbjuda mer. Utseendet tillexempel, gubbarna ser för lika ut, det behövs mer variation i val av frisyr, val av kläder och varför kan man inte välja längd på gubbarna? Personligheten hos simmarna (som människorna i spelet kallas) har utvecklats mycket. Nu har simmarna drömmar och visioner vilket de inte hade i the sims 1. Trots att systemet för drömmar i spelet har blivit hyllat så gillar jag det inte riktigt. Kan inte sätta fingret på det men det känns lite plastigt.

Kort och gott, the sims 3 är utan tvekan värt att spela. Det har sina brister men spelets fördelar överglänser dem.

*

Och nu till något HELT annat. Bioshock! Ett av de mest geggiga blodsprutande spelen under 2007. Jag älskar det!





Spelet handlar kort och gott om en övergiven stad någonstans i atlanten. Japp I atlanten. Den ligger på havsbotten. Spelet börjar med att min karaktär störtar med ett flygplan och hamnar i atlanten. Han simmar till en fyr och tar sig så småningom smått motvilligt ner till staden. Något har gått väldigt snett och staden tycks övergiven. Men såklart hoppar det fram massa konstiga varelser här och där och sakta får man en bild av vad som hänt.

Hela upplägget ska hyllas! En stad under vattnet! Det är hur coolt som helst! I love it. Miljöerna tar andan ur en, speciellt i områdena med glasväggar, hur coolt är det inte att se fiskar simma förbi utanför fönstret?

Spelet får mycket hyllningar från mig MEN var det nödvändigt att det skulle vara så otroligt läskigt! Jag vågar inte spela det när jag är ensam. Vi snackar småflickor som springer runt och samlar blod ur folks huvuden och äckliga halvdöda människor som kryper upp bakom en utan ett ljud så man nästan hoppar av stolen när man vänder sig om och står ansikte mot ansikte med en kvinna som saknar halva ansiktet och som står och sjunger på en vaggvisa innan hon hoppar på en... Fy! Jag hade velat ha lite mindre skräck och mer story.

Striderna är bra gjorda, de är brutala och mångsidiga precis som det skall vara i ett fps spel. Med små justeringar skulle spelet uppnå en tia. Ni som gillade fallout eller halflife bör spela Bioshock!

Depp

Det gick dåligt... Klarade mig men det var knappt. Ville så gärna klara detta provet bra, jag pluggade som en galning. Jaja, nu ska jag sova tills måndag.

Anatomi

Blir ett snabbt inlägg mitt i plugget. Är inne på min femte kaffekopp och har knappt hunnit slänga i mig något att äta men nu börjar det iallafall kännas som att jag har lite koll på labyrinten av artärer vener nerver och muskler i nacken och ansiktet. Jag hoppas inte på någon tia, att ens klara det skulle vara underbart som det känns just nu.

På anatomilektionen idag visade läraren lite bilder från en sverigeresa hon hade gjort nyligen. Hon hade besökt Karolinska tillsammans med några andra rumänska läkare. Det var riktigt roligt att se. Det är tydligen prat om utbytesstudenter, skulle inte vara fel att få komma hem till sverige och plugga. Men som sagt jag trivs så bra här också, önskar familjen kunde bo här bara...





Dr Zhabo, vår lärare som ni ser på bilden, gillade sverige jättemycket. Hon var så faschinerad över maten hemma i sverige att hon köpte med sig en svensk kokbok.






Tog lite bilder på vägen hem från skolan. Jag är svag för rosor =)



För några timmar sedan när jag satt och pluggade på oral cavity(munnen) såg jag något ganska fascinerande. Detta är munnen på en femåring som just börjat tappa sina första tänder. Inte konstigt att ungar är så griniga hela tiden, de har ju hela ansiktet fullt av tänder:




Och glöm inte att hålla tummarna imorgon kl 16.00!! Det måste gå bra:D:D

Två dygn




Två dygn!! Det är vad jag har på mig att läsa på head and neck! Vi snackar om det svåraste kapitlet i hela anatomin detta året. Att ha suttit nio timmar idag har inte ens gett mig en bråkdel av all den kunskap jag måste lära in tills på lördag. Fattar inte hur våran käre anatomilärare har tänkt, men är det något man inte vill så är det att bli grillad av dr Bob. Han är stenhård.


Jaja nu ska den sista gnuttan av energi kramas ur kroppen och jag tänker satsa allt på att klara detta provet, det kommer iallafall hjälpa mig oerhört mycket inför sluttentan om jag redan flera veckor innan kan allting.




Önska mig lycka till!

Two down, two to go!

Wohoooo jag klarade fysiologiprovet! Två prov är där med avklarade och nu är det två kvar denna veckan! Efter att ha klarat biofysikprovet känns det som att jag kan klara allt :) Imorgon blir det rumänska prov och på lördag är det anatomi och sedan kan jag andas ut en liten stund. Är lite osäker på hur bra det kommer gå i anatomin, det är riktigt mycket att kunna, men jag hoppas att jag ska klara det om jag pluggar dag och natt tills lördagen. Jag har stressat så mycket de senaste dagarna och fått så lite sömn att jag knappt känner mig som en människa. Jag tror det är därför jag har fått en stor röd prick i ögat. Ser jätteläskigt ut. Jag hoppas den försvinner snart. Inte nog med att den kliar och gör ont, den får det att se ut som om jag skelar!!




Usch! Läskig prick. Ha det så bra sålänge. Tack för att ni kikade in!

Yes!


Då var biofysikens praktiska del avklarad!! Det var mer än jag hade hoppats på men jag klarade tentan! Det är så otroligt skönt att ha det bakom sig! Det var dock inte utan en liten spark i rumpan från Mikaela som mina hjärnceller började sätta igång, men sedan flöt det på. Tack för det Mickan!! Nu är det bara att dyka ner i fysiologin och be en stilla bön att jag klarar provet imorgon. Känner mig dock otroligt nöjd med mig själv, jag trodde i ärlighetens namn aldrig att jag skulle klara av denna tentan, mest med tanke på hur lite tid jag hade på mig att läsa igenom allt.
Håll tummarna för att provet går bra imorgon! Kram!

Inget solsken i sikte


Nej ännu kommer det inget solsken efter regnet... Så här ser den kommande veckan ut för mig:

Måndag: Plugga biofysik hela dagen

Tisdag: Prov i biofysik. Plugga anatomi och fysiologi(om jag hinner)

Onsdag: Prov i anatomi och fysiologi. Plugga biokemi och antagligen anatomi eftersom jag aldrig kommer klara anatomiprovet.

Torsdag: Biokemiprov. Plugga anatomi som en dåre inför lördagen

Fredag: Galet anatomiplugg har inte ens hunnit titta på alla muskler vener nerver och artärer i huvudet sedan vi hade provet på alla benen i skallen.

Lördag: Omprov i anatomi

Söndag: Sova som aldrig förr.



Ja imorgon är det biofysikprov. Jag känner mig lite hoppfull eftersom jag har pluggat mer än vad jag trodde att jag skulle hinna med. Skulle vara skönt att bara klara det och få lägga biofysiken bakom mig. Anatomiprovet är ren galenskap. Det är bara våran grupp som ska ha ett sådant prov medans de andra grupperna får flera veckor på sig att lära sig allt det vi ska pränta in på 3 dagar.... Jag har redan ställt in mig på högst två omtentor till hösten. Det blir nog cellbiologi och biokemi. De har verkligen blivit lidande denna terminen. Det är ingen rolig tanke men jag måste se sanningen i vitögat och inse att jag aldrig kommer hinna plugga så mycket att jag klarar alla tentor. Ska jag överhuvudtaget klara något så får jag prioritera bort några ämnen. Har jag tur sätter jag höga betyg i anatomi, fysiologi, biofysik och rumänska.

*












Förra veckan hade jag en heldag med disneyfilmer. Jag tror att alla vi som växte upp under 90-talet kan vara överens om att det var det klart bästa decenniet i historien. INGET slår disney! Det är inte bara tecknat, det är magi. Nostalgi på högsta nivå. Hur många gånger har man inte sett Ariel sjunga om livet på land, störtlipat när Mofasa dör i lejonkungen eller sjungt med till "en helt ny värld" från Aladdin?


Min personliga favorit är "den lilla sjöjungfrun". Ariel var min förebild från det att jag lärde mig prata tills jag var ca 12 år. Jag tror jag har sett filmen över 200 gånger och jag kan varje liten replik och varje scenbyte som den 80 minuter långa filmen innehåller. Den lilla sjöjungfrun ÄR min barndom kort och gott. På andra plats hamnar skönheten & odjuret såklart.


Jag kommer ihåg första gången jag förstod att livet inte var som i disneyfilmerna. Jag blev så besviken att jag aldrig mer ville kännas vid en disneyfilm, då var jag ca 14 år. Nu, som gammal har jag dock förlikat mig med verkligheten och använder disneyfilmerna som en tillflyktsort eller som en resa tillbaka i tiden då allt man oroade sig för var hur lång tid det var kvar tills man skulle få bada i badkaret igen och få leka sjöjungfru, eller när man skulle få en ny barbie för alla dockor hade fått hår som såg ut som svinto för att de alltid skulle vara med i badet ^^ Det var tider.... Nu för tiden görs ju bara skitfilmer som ungarna ska titta på. Datoranimerad smörja om utomjordingar och racingbilar. Stackars alla de barnen som missade att växa upp med disneyfilmerna. Jaja, vad är väl en bal på slottet? Nu ska jag plugga tills jag somnar. Här kommer lite bilder från veckorna som gått:




Baracca, still standing strong! Sandra kom hem från stockholm idag, hon var hemma och firade pappsens födelsedag och hann springa en hel marathon minsann! Duktig flicka^^

Här har vi Alexander-Sandras pojkvän-Mickaela, jag och Christoffer som bor med Alexander och Sandra.



Den traditionella onsdagsmiddagen firades i förra veckan INTE på baracca, hör och häpna! Den firades istället på det nya guldkornet "Millenium". Otroligt fint ställe med underbar mat och väldigt bra priser. Vi snackar under 70 kr! Dessutom är det lite barock över stället och ni som känner mig vet att min favorit-era var 1600 talet då barock och rokoko hade sina glansdagar.


Möms!



Här har vi resten av onsdagsgänget =)) Onsdagar har blivit en dag i veckan som gör livet lite lättare att uthärda i dessa svåra tider.




Hihi glada onsdagsgänget, Velle hade varit med om han inte var sen! Fint folk som han är :D


Godnatt på er alla läsare, kul att ni kikade in! Puss!