Hur ska detta gå!?


Hur i hela fridens namn ska jag hinna med allt plugg!? Jag är så trött på denna skolan nu! Mest av allt är jag trött på mig själv. Jag borde plugga mer jag har bara ingen ork till det. Idag tex när jag skulle in och göra sluttentan i cellbiologi practical fick jag reda på att jag inte fick göra den innan jag betalat för de lektioner jag varit frånvarande ifrån. Vad är det för system!? Vi är äldre än sju och vi är fullt kapabla att planera upp våra studier! Jag hatar detta dagissystemet de kör med: "kommer du inte på lektionerna måste du betala för dem OCH ta igen dem ÄVEN om du var sjuk" Åååååååhhhhh!!!! Jag är så irriterad och trött på allt dels för att jag bara sovit tre timmar inatt eftersom jag var uppe hela natten och tokstuderade till en sluttenta som jag inte ens fick göra!!!!! De kommande veckorna kommer vara ett rent helvete nu eftersom det är ca 3 prov varje vecka och sedan kommer tentaperioden och då gäller det att klara av allt så att man inte sitter med massa underkända tentor som man måste göra om i början av nästa termin. Jag behöver verkligen ett lugnt och skönt lov nu! Är helt sönderstressad och vill helst bara försvinna från markytan. Hade jag haft en önskan här i livet just nu hade det varit att klara alla dessa tentor. Det känns dock helt omöjligt....

Men ni vet vad de säger -efter regn.....

Hem!

Jag vill hem nu! Jag saknar mamma och pappa! Hela släkten också! Alla mina bröder... Jag vill hem! Jag har aldrig uppskattat en riktig måltid eller familj runtomkring mig så som nu. Jag saknar stensjön där jag växte upp, jag saknar att busa runt i Göteborg med bästa vännen Veronica, jag saknar svensk mat, jag saknar att bli förstådd när jag pratar (min hackiga rumänska är inget att hänga i julgranen) Jag saknar kaviar och lakrits och jag saknar att slippa stressa mig halvt fördärvad inför alla tentor.... Jag hoppas att jag kommer vara hemma i början av juli. Jag kommer missa min brors student vilket känns riktigt surt.


Förutom min extrema hemlängtan har jag inte mycket att rapportera. Jag spelar ett nytt spel som heter BioShock, riktigt coolt spel som utspelar sig i en stad under vattnet där ett virus tyckts ha spridits som förvandlat invånarna i staden till mindre trevliga individer. Spelar också the sims 3. Riktigt roligt men det var väl väntat.

Ola är i Bukarest på en spelning. Han är så duktig, kombinerar sitt intresse för musik med medicinstudier. Precis som jag och mina datorspel ^^ Eftersom min dator har kraschat sitter jag nu vid Olas som sagt. Hittade massa bilder på oss från några år tillbaka. Sådant är alltid lika roligt. Här kommer dom =)
Här har vi Ola 18 år, som på den tiden sällan sågs utan gitarr i hand.

Ola har gjort egen musik sedan jag lärde känna honom för 100 år sedan och den senaste tiden har det gått riktigt bra. Genren är såklart house.

Artonåriga Alexandra sågs sällan utan den blonda pudelfrisyren...



hehe och som fåfäng tonåring blev det en del sådant här, pose it up! :)) Funderar dock på att färga håret blont igen... Vad tycker ni?


Godnatt alla läsare! Sov så sött. Pussa morfar från mig mormor! (mormor är mitt största bloggfan)


Over and out!

Study it up!


Har haft en jättemysig helg, jag och Sandra har umgåtts en hel del i det fina vädret. Idag var det ca 30 grader varmt. Har inte så mycket nytt att berätta, bara plugg. Här kommer lite bilder från helgen som gått:

Jag och tjejerna firade fredagskvällen på ett mysigt litet fik.


Både söndag och måndag satt jag och Sandra på starbucks uteservering och studerade järnet. Funkade mycket bättre att plugga ute i solen med en kaffe i hand :D


Visst är den fin, våran nyfunna plugghörna? :D

Natti natti!

Åh vad dumt!

Ack Billie Holiday, en sann artist. Länken ovan är en utav mina personliga favoriter. Den passar utmärkt till min sinnesstämning just nu som återigen inte är på topp. Min dator dog nämligen idag. Finns inga ord för hur mycket jag sörjer min älskling. Jag hoppas att det räcker med att byta nätaggregat annars hoppar jag över en klippa. Tills vidare sitter jag vid Olas laptop. Alla spel och viktiga filer är överförda så jorden har inte gått under... men nästan. Hoppas ni har det roligare! Kram

Inte långt kvar nu


Ännu en tisdag är besegrad!

Underbara cellbiologi

Nu är det tisdagkväll och man kan äntligen luta sig tillbaka efter en tung dag. Även om det inte är våran längsta skoldag är det utan tvekan den mest utmanande. Vi börjar med tre timmars cellbiologi från 08.00 till 11.00 sedan kastar vi i oss lunch för att sedan köra igenom den två timmar långa fysiologilektionen. Just nu tycker jag att det är ett av de roligare ämnena vi läser. Idag lärde vi oss hur man undersöker patientens reaktionsförmåga genom att tex undersöka reflexer och reaktion på smärta(i mycket liten form). Genom dessa lätta metoder kan man sedan lätt ta reda på om allt är som det ska hos patienten eller om vidare undersökning krävs.
Efter fysiologin är det dags för den fruktansvärda biofysiken. Hur jag någonsin ska klara den kursen är mig en gåta... Jag tyckte fysiken i gymnasiet var ganska rolig att läsa men detta är något helt annat. Men alltid ska det vara något :D




Nu studeras det på hög nivå här hemma. Anatomiläraren är stenhård med att vi ska ha superkoll och nästa tisdag är det seminarium i cellbiologin. Hehe märk väl mina mindre sunda matvanor i bakgrunden, det pågår en ständig kamp mellan mig och godissuget.

Saknar familjen så otroligt mycket nu! Det ska bli så roligt att se er igen :D Det blir någon gång i mitten av juli som det ser ut nu. Puss & kram!






jag SKA


Denna tisdagen SKA jag få bra betyg i fysiologi och cellbiologi proven! Så är det bara. Jag är så trött på mig själv och min dåliga disciplin! Bitch slap till mig, så tar vi nya tag.

Underbara vänner

Middag i grottan




Igår bjöd Sandra mig på en jättemysig middag. Vi hade jättemysigt och satt och kuttrade bort tiden som vanligt. Det är skönt att man har hittat några riktiga guldkorn här i Cluj. Ikväll ska Mikaela bjuda mig på bio. Stackarna ställer upp och bjuder när jag är pank. Tack ska ni ha! Jag hade gjort detsamma.

Man behöver ljusglimtar som dessa två för att ta sig igenom den grå vardagen. Tack för att ni finns.

Alex har lärt sig en läxa!



UUUuuuusssshhhhh nu är jag trött på att vara pank! Min lunch består numera av ris med soja alternativt makaroner med tomatsås. Idag blev det lyx med en knäckemacka på det. Jag äger inte ens 50 bani!! (ca 3 kr) Men jag har bara mig själv att skylla. Jag skulle ha planerat bättre. Nu blir det mina stackars föräldrar som får lägga ut tills jag får pengar igen av CSN i sommar. Min mamma har dock ställt ett ultimatum: "Ska du ha pengar ska du presentera en fungerande årsbudget". Sagt och gjort jag satte mig och knopade ihop min första budget någonsin. Det är inte så dumt det där med att planera i förväg. Här är den =) Nästa år blir det andra bullar:

Galen helg!

Jag sa i fredags att det var dags att ha en riktigt galen helg eftersom vi inte kommer få tillfälle att gå ut och roa oss på ett ganska långt tag. Tentaperioden närmar sig och skolan blir allt mer utmanande. Men en galen helg blev det sagt och gjort! Nu var det ju också sagt att denna veckan skulle bli starten på en intensiv pluggperiod men det är lättare sagt än gjort. Speciellt när en fysiologiläxa på 12 st A4 sidor dimper ner i knäet samtidigt som man ska pränta in 6 sidor cellbiologi i huvudet. Usch. Men det är dags att ta sig i kragen nu och kämpa på lite! Här kommer bilder från helgens bravader:



Första Maj firade vi ett gäng på baracca. Vi var glada över att få vara lediga från skolan.

På lördagen var det dags för inflyttningsfest, vi blev en hel del svenskar både från tandläkarlinjen och läkarlinjen.

Killarna körde på stort och tävlade om vem som kunde dricka mest ur... tratten(!)


Jag och Sandra nöjde oss med att dricka fanta ur plastmuggar :D

Om ni inte har märkt att jag är lång....


Sedan tackade jag och Sandra för den otroligt trevliga festen och åkte hem för att förbereda inför kvällen.

Senare samlades vi hemma hos Sandra, Alexander och Christoffer.


Jag uttryckte min kärlek till mitt hemland genom att kyssa en dalahäst, hehe stackarn blev livrädd.


Sedan kom Sandra ut i sin outfit för kvällen :D Reaktionen säger mer än tusen ord hahaahah



mm sa ju det!



We are the dancing queen's!! Eller rättare sagt jag, Valentin, Mickaela och Sandra är the dancing queen's! Vi dansade loss hela natten lång och hade helt galet roligt! Det var precis vad vi behövde! Men nu börjar allvaret igen. Kram på er!