Mamma m.m.


Jag hade inget fotografi med mormor och morfar att lägga upp på min "alla jag saknar" lista tidigare. Men nu har jag det! Här är dom :) Världens bästa morföräldrar. Dom har varit tillsammans i över 40 år! Det ser man inte ofta nu för tiden.

och när jag ändå är igång så vill jag passa på att ge en liten hyllning till min mamma. Min fina lilla mamma. Tack för allting. Ingen kunde ha gjort det bättre. Jag har aldrig saknat något eller känt mig orättvist behandlad av dig (förutom när jag var en snorunge och ville stanna ute alldeles för sent på kvällarna) Du har alltid varit rättvis och du har låtit mig skapa mina egna värderingar här i världen vilket jag tror är viktigt. Det har inte alltid varit lätt att vara min mamma men du hanterade det bättre än de allra flesta skulle ha gjort. Du borde dock inte vara så snäll gämt, jag önskar ibland att jag var hårdare och hade mer skinn på näsan (: Kort och gott tack för allt mamma lilla!


Jag vet, världens vackraste mamma :P (dessutom är hon singel, någon man på 40+ som är intresserad?:D)


Godnatt och kram på er alla!

Oinbjudna parasiter



Nu nalkas det, första anatomi provet. Det är både spännande och ångestladdat. På onsdag är det skriftligt prov och på Fredag är det muntligt. Muntligt innebär att vi får ett ben och sedan ska vi prata om det framför alla de andra eleverna och lärarna på skolan. Det är vääldigt läskigt. Känns som att man kommer glömma allt man kan när man väl står där. Vi hade en liten försmak på detta med att prata framför folk för en vecka sedan, det var helt oförberett och läraren ropade upp mig bland några andra stackars livrädda elever. Jag skulle positionera och förklara allt jag visste om Coxis bone(höftbenet) Det gick väl inte jättebra eftersom jag hade pluggat på alla namn men inte riktigt hade grepp om positioneringen. Positionering innebär att man förklarar hur benet ifråga sitter i kroppen te.x. "This is the hip bone. It is a irregular flat bone. On the lateral surface is a great cavity, inferior is a notch on the margin of the great cavity" osv. Det jag gjorde var istället att tjata om vad de olika delarna av benet hette. Våran lärare är stenhård och gjorde narr av mig inför hela klassen. Har fortfarande ångest över det hela. Men det är mitt egna fel, nästa gång ska jag vara mer förberedd.

Idag är det Lördag eller rättare sagt Söndag morgon. Har suttit uppe och läst på en del. Jag upptäckte att lägenheten som jag bor i är helt mögelskadad. Fattades bara det. Det är riktigt jobbigt eftersom kontraktet gäller i ett år. Jag ska försöka prata med ägaren av lägenheten så att han kan fixa ett annat boende av hälsoskäl. När jag drog undan en gardin i ett av rummen idag var hela väggen helt svart blå. Blä! Luften känns tung att andas och jag känner mig halvförkyld hela tiden. Man får vara noga när man letar lägenhet nästa gång.


Detta är ett av de lindrigare hörnen:








Förra helgen åt jag för första gången middag som smakade helt okej sedan jag kom till Rumänien. De är duktiga på mycket men mat är inte deras starka sida. Vi var på en sushi restaurang jag och några tjejer. Det var bättre än någonting jag provat i sverige(i sushi väg). Förutom det så händer det inte mycket. När lektionerna är klara och man har ätit och pluggat så är det dags att lägga dig. På helgen känner jag mig bara allmänt utmattad och hängig men jag tror det går över när man kommer in i alla nya rutiner.




Återigen, håll alla tummarna för mig nu på Onsdag och Fredag! Det känns som att det kommer gå bra men man vet aldrig :) Tack morbror för alla fina inlägg. Har försökt skriva tillbaka men det funkar inte. Hälsa mina fina kusiner och Doris. Vi kanske ses till jul?



Äntligen är det här! Det största i sitt slag. Det absolut mest spektakulära i sin tid. Det absolut bästa datorspelet någonsin har äntligen fått en tredje uppföljare.Jag pratar såklart om Fallout 3! Jag har varit ett stort fan av Fallout sedan det kom ut år 1997. Fallout tre görs dock av ett helt annat företag vilket är både oroande och spännande. Att lyckas hålla upp den standarden som de två första spelen höll blir svårt. Rent grafikmässigt är fallout 3 ett mästerverk men att lyckas med en bra story är något helt annat.Jag är nästan säker på att fallout var det första spelet som hade en storyline som ändrades beroende på val man gör i spelet. Man kan vara ond eller god eller god eller varför inte både och? Jag spelade Fallout 2 ca 16 ggr om innan det började bli tjatigt. Jaja jag är en nörd... ^^

Fallot handlar om världen i framtiden då människan har fallit offer för sin egen uppfinning, atombomben. Jorden är nästan helt ödelagd efter atombombskrig och människorna tvingas leva i valv under jorden. Flera generationer senare tar sig människorna tillbaka upp till jordytan till en värld de inte känner till.
Håller alla tummarna för Fallout 3. Ska spela det ikväll. Här kommer en trailer och lite bilder:



Skolan

En månad av ca sextiosex är nu avklarad. Jag blir allt mer fascinerad av människans uppbyggnad för varje anatomi lektion. Skrämmande är dock att människan börjar framstå mer och mer som en maskin i mina ögon. Jag kan inte bestämma mig för om mina insikter om människan och hennes uppbyggnad gör mig mer eller mindre religiös än innan. Säkert är dock att jag har valt rätt utbildning. Kan inte tänka mig att jobba som något annat än läkare. Är inte riktigt säker på vad jag vill specialisera mig inom ännu men jag har mina funderingar =)





Tog lite bilder på en av våra föreläsningssalar igår. Tycker skolan är jätte charmig. Den håller på att renoveras men vissa delar ser ut såhär.




Detta är en biokemi lektion. Är inte jätte förtjust i just biokemi men vissa saker ska bara göras :) Det är det svåraste ämnet vi läser just nu. Nu ska jag till bioethics lektionen! Puss!

Filmklipp?

Tänkte se om det går att lägga upp filmklipp. Isåfall kan jag ju göra mycket roligare inlägg:D
Här är en liten snutt när jag (efter väääldigt många korrektioner) nästan kastar ett bowlingklot rätt:P Ni får gärna skriva kommentarer och berätta om det funkar eller inte! :D Håller tummarna!

Allt jag önskar mig till jul (:





Så mycket man behöver men knappt några pengar att prata om. Då passar det bra med jul! Här kommer min lilla önskelista:


* grey's anatomy for students.

* Presentkort på Zaras (som finns i rumänien också, tack och lov!)

* Stilrena skoltillbehör, mappar, pärmar, massa kollegieblock med hårda pärmar så man kan skriva i dom när man pluggar i sängen eller på en bänk :D)

* En fin skolväska. Gärna i denna stilen:
http://www.uiowa.edu/jmc/undergrad/portfolio.jpg

* Pengar (: Såklart! Behövs alltid.

*

Den bästa julklappen blir att komma hem till Sverige igen, och att få träffa vänner och familj. Känner mig ganska utlämnad i dethär landet. Spännande men väldigt läskigt.
Avslutningsvis för denna dagen (som enbart har bestått av att spela och plugga och äta två ägg) kommer lite bilder på den nya hårfärgen. Skönt att slippa vara blondin i ett land där alla är mörka.





Den sista har jag spexxat till lite:P Godnatt allihopa!

Ps. Jag kan pussla ihop ett skelett! O.o

Fåfänga och opålitliga taxichafförer

Ska börja med att påminna om att på nästan alla inlägg får man klicka några gånger på rubriken för atts e alla bilder (:

Har just färgat håret, var ganska trött på att vara en 1,80 lång blondin bland alla mörkhåriga människor. Efter att ha försökt förstå den rumänska bruksanvisningen (med hjälp av bl.a. google) trodde jag att jag förstod hur jag skulle gå till väga. Men NEJ jag är inte "Chockladbrun med stråk av guld" i huvudet. Jag är svart! Läste fel.. Såklart! För varför ha en bruksanvisning som innehåller Engelska liksom!?




Idag är det lördag morgon. Hela dagen skall det pluggas biokemi. Måste fila på sådanna saker som te.x. vad är mol? Ikväll blir det utgång. Söta Sandra har fått vip biljetter till någon klubb som ska ha något event ikväll så det ska bli roligt. Är dock lite läskigt eftersom en av studenterna på skolan råkade ut för ett övergrepp i en taxi förra helgen. En kille som sa sig vara student ville samåka med henne hem vilket hon tyckte var ok. Sedan skar de henne med rakblad, rånade henne och slängde av henne i utkanten av cluj.... En student från våran skola. Men när jag frågar runt så säger de att man kan vara säker om man åker med de kända taxibolagen. Känns ändå jätte läskigt.





Här kommer en bild jag satte ihop när jag hade lite tid över. Bara för skojs skull men det blev ganska häftigt (: Tycker iallafall jag. Har fått höra att jag är väldigt lik denna skådespelaren så jag tyckte det var en rolig parantes:D






Gärna för mig! Tycker hon är väldigt vacker. Nu blir det pannkakor och plugg. Puss!

Alla er jag saknar


Det gör ont i hjärtat att vara ifrån vänner och familj. Saknar er så otroligt mycket. Hoppas ni kommer och hälsar på mig snart! (: Här kommer några bilder på de som är närmst.





Här är en del av släkten fast bl.a. två bröder fattas. Bättre släkt kan man inte be om.




Mina underbara föräldrar som alltid finns där för mig. Usch vad jag saknar er!





Veronica! Mitt liv (: Du ska flytta hit! Du måste! Jag kan inte vara utan dig!!!!!!!!!

Sillan. Lika vacker som underbar :D En otroligt varm och unik person. Älskar dig gumman.

Ett extra hjärta till min yngsta bror! Min lille pussgurka! Saknar dig. Finns alltid här för dig. Men det vet du <3

PUSS

Har inte haft tid att skriva något nu på ett tag. Det är inte skitsnack att medicinlinjen är tuff. När jag inte äter eller sover så pluggar jag kan man säga. Utbildningen går snabbt framåt, på bara 2 veckor har vi lärt oss hela uppbyggnaden av skelettet och om några veckor kommer första tentan. Ämnet Biokemi är det som oroar mig mest men jag hoppas att jag ska hinna förstå allt innan tentan...






Här är en bild på mig i min fina läkarrock. Alla studenter måste ha på sig den till lektionerna annars får man inte vara med. Hela stan är full med vita rockar, är lite lucia känsla över det hela :) Här kommer lite bilder från förra helgen då man fortfarande hade tid att ta sig utanför dörren.




Här är jag och söta Sandra och bowlar med en del andra svenskar. Var jättekul förutom att jag inte kan spela... Önskar jag kunde lägga upp en film på hur det ser ut när jag kastar ett bowlingklot :D


På lördagskvällen var vi äntligen på obsession som var över förväntningarna. Klubblivet har kommit längre här än i Sverige. Det var spännande men man börjar känna sig lite för gammal för sådant tycker jag.
Nu ska jag göra pannkakor. Tack och hej!